Hq nemdolgoztm egy napot sem a leendő munkahelyem, és baleset ért kell valami papírt vinnem?
Ha kikötöttetek próbaidőt a szerződésben, akkor annak tartama alatt mindkét fél bármikor felmondhat rendkívüli felmondással, azaz azonnali hatállyal.
Viszont neked ez most nem igazán célszerű, mert akkor nem kapnál táppénzt. Úgyhogy szerintem jelezd a munkáltatónak, hogy mi történt, holnap pedig sétálj el a házi orvosodhoz, hogy vegyen fel táppénzre. (Nem írtál pontos dátumot - ha holnap kezdenél, akkor holnaptól; ha nem, akkor a kezdés napjától.)
Aztán majd ha a táppénznek vége, akkor még mindig felmondhatsz.
Attól is függ, hogy papíron beléptél-e már, van-e szerződésed. Ha semmi nincs, akkor is illik telefonon odaszólni, hogy bocs, mégsem mész.
Ha már le van papírozva a munka akkor lelettel együtt (ha van táppénzes papírod akkor azzal is) be kell menned a munkaügyre.
Én úgy értelmeztem, hogy van már szerződés ("csak a papírokat töltöttük ki").
Itt válaszolok a privát kérdésekre is:
Tudomásom szerint jár a táppénz ilyen esetben is. Ugyanis az akkor jár, ha valakinek dolgoznia kellene (azaz van biztosítási jogviszonya egy munkahelyen), de betegség/baleset miatt nem tud, azaz keresőképtelen.
Tehát fordított esetben, egy munkahelyről való kilépéskor csak a kilépés napjáig jár a táppénz, a következő napokra már nem, ha nincs azonnal újabb munkaviszony, mert akkor keresetkiesés sincs.
Egyébként évente az első 15 nap igazából nem is táppénz, hanem "betegszabadság" - az ellátás összege azonos, csak ezt a munkáltató fizeti. Szóval valószínűleg nem fog örülni neki, de ez van.
Azért kérdezz rá a házi orvosnál, hátha van valami kizárás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!