Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hq nemdolgoztm egy napot sem...

Miklósi timi kérdése:

Hq nemdolgoztm egy napot sem a leendő munkahelyem, és baleset ért kell valami papírt vinnem?

Figyelt kérdés
Jővő héten kezdenék,de sajnos kéztörésem lett...csak a papirt töltöttük ki az adataimmal,régen gyes előtt itt dolgoztam felmondtam stb..most mentem volna vissza,de sajnos nem sokat tudtam volna ott maradni mert olyan új beosztás lett hogy ovis gyerekek mellett nemtudom válalniés ez most detült ki... Tehát igy kell vmipapirt vinnem,vagy simán felmondhatok... Köszönöm a segítségeteket!
2018. szept. 2. 10:31
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha kikötöttetek próbaidőt a szerződésben, akkor annak tartama alatt mindkét fél bármikor felmondhat rendkívüli felmondással, azaz azonnali hatállyal.

Viszont neked ez most nem igazán célszerű, mert akkor nem kapnál táppénzt. Úgyhogy szerintem jelezd a munkáltatónak, hogy mi történt, holnap pedig sétálj el a házi orvosodhoz, hogy vegyen fel táppénzre. (Nem írtál pontos dátumot - ha holnap kezdenél, akkor holnaptól; ha nem, akkor a kezdés napjától.)

Aztán majd ha a táppénznek vége, akkor még mindig felmondhatsz.

2018. szept. 2. 11:30
 2/3 anonim ***** válasza:

Attól is függ, hogy papíron beléptél-e már, van-e szerződésed. Ha semmi nincs, akkor is illik telefonon odaszólni, hogy bocs, mégsem mész.

Ha már le van papírozva a munka akkor lelettel együtt (ha van táppénzes papírod akkor azzal is) be kell menned a munkaügyre.

2018. szept. 2. 12:34
 3/3 anonim ***** válasza:

Én úgy értelmeztem, hogy van már szerződés ("csak a papírokat töltöttük ki").

Itt válaszolok a privát kérdésekre is:

Tudomásom szerint jár a táppénz ilyen esetben is. Ugyanis az akkor jár, ha valakinek dolgoznia kellene (azaz van biztosítási jogviszonya egy munkahelyen), de betegség/baleset miatt nem tud, azaz keresőképtelen.

Tehát fordított esetben, egy munkahelyről való kilépéskor csak a kilépés napjáig jár a táppénz, a következő napokra már nem, ha nincs azonnal újabb munkaviszony, mert akkor keresetkiesés sincs.

Egyébként évente az első 15 nap igazából nem is táppénz, hanem "betegszabadság" - az ellátás összege azonos, csak ezt a munkáltató fizeti. Szóval valószínűleg nem fog örülni neki, de ez van.

Azért kérdezz rá a házi orvosnál, hátha van valami kizárás.

2018. szept. 2. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!