Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mi lesz ha nem megyek átkötesre?

Mi lesz ha nem megyek átkötesre?

Figyelt kérdés
Penteken voltam a sebésznél,levették megint a félkörmömet a nagy labujjamrol.Adtak injekciot,de mivel nemhatott,mindent ereztem,hatalmas fajdalom volt.Holnap kellene menni atkötesre,de nemmerek,en tegnap este levettem magamnak a kötest kamillateaval kimostam es tettem ra kis kalcium kremet,tiszta kötest tettem ra.Mi lesz ha nemmegyek vegkepp kötesre,es magamnak itthon gyogyitom?A kamilla tea segit ha estenkent kimosogatom?kerlek adjatok tanacsot,mert nagyon félek.
2010. jún. 20. 13:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Nekem is kétszer levették a fél körmömet, de nem kellett visszamennem kötéscserére, pedig elég gennyes volt. Szerintem nem volt véletlen, hogy téged visszahívtak, lehet, hogy nagyon be volt gyulladva és jobbnak látta a doki kontroll alatt tartani.

Ha mégis úgy döntesz, hogy otthon kezelgeted, tedd. Én a kamilla mellett azért ajánlom a betadin oldatos lemosást, mégiscsak gyógyszertári fertőtlenítő. Ha javul, minden rendben, de ha néhány nap múlva is gyulladtnak látod, menj vissza, legfeljebb kicsit megszidnak :=).

2010. jún. 20. 13:20
 2/3 A kérdező kommentje:
en mar többször voltam es minden egyes alkalommmal viszakellett mennem.
2010. jún. 20. 13:22
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem egyszer benőtt a körmöm, és a gyulladás miatt a háziorvosom a kamillateás borogatást ajánlotta. A kamillatea sejtburjánzást idéz elő, ami azt jelenti, hogy nekem körülbelül 2 cm mélyen a húsomba nőtt a körmöm. 10 ml Lidocaint kaptam az ujjam tövébe, nem éreztem semmit. 12 éves voltam. Minden nap magamnak cseréltem a kötést, a háziorvosom meg is sértődött, mert azt hitte, majd minden nap hozzá megyek kötéscserére. Akkortájt jártam elsősegély tanfolyamra, szóval hibátlan kötést tudtam csinálni. Szerintem nyugodtan kamillateázd, hamarabb visszanő a körmöd, de azért járj be 'kontrollra' is, mert ahogy első mondta, lehet, hogy az orvosod szeretné ellenőrizni, mert nagymértékű gyulladásról volt szó.
2010. jún. 20. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!