Az UH illetve Flector géles sonophoresis az ugyanaz?
Mert az egyik orvos azt mondja, hogy igen, a másik meg nem. A fizioterápián az volt, hogy megkaptam a Flectoros UH-t, aztán azt az áramos elektródás cuccot is, ami "csípkedi" a térded. Aztán rákérdeztem az asszisztensnél, hogy a főorvos hogy gondolta, mert ugye a 2 egymás mellé van írva a lapomon, az meg CSAK UH-t mondott. Most ők nem tudják, hogy mi micsoda vagy hogy van ez?
Tavaly is ugyanígy volt kiírva, hogy 10xUH + 10 Flector géles sonophoresis, akkor csak az UH-t adták. Most máshogy gondolták a fizion.
Látom jó régi kérdés de hátha hiánypótló a válaszom fizioterápiás asszisztensként.
Az nekem most nem tiszta hogy melyik orvos írta fel a kezelest.
Ultrahang+flector= sonophoresis
Elektromos kezeles+flector= iontophoresis
Ez olyan igaz mint a halál.
Ha az orvos úgy írta fel ahogy te leirtad "10xuh + 10 flector geles sonophoresis az azt jelenti hogy a fizios asszisztens kitalalta az orvos gondolatat amit ő nem tudott megfogalmazni.
Mert az orvos azt akarta felirni amit az asszisztens csinált csak nem volt tisztában vele az orvos hogy az áram+gyógyszer kombo iontophoresis és nem sonophoresis.
Én is találkoztam már ezzel a hibával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!