Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogyan fizesse így valaki a Tb-t?

Hogyan fizesse így valaki a Tb-t?

Figyelt kérdés
Hogyha ugyebár levelezőre jár, de még nem dolgozik akkor magának kell fizetni. Ez mekkora hülyeség már? Nincs keresete hiszen tanul. Levelezőn is ugyanúgy be kell járni, tehát állandó munkát nem vállalhat, mert külső gyakorlatokra is járni kell ahol fizetés nincs. A tandíjat is fizetni kell ami elég nagy összeg. Akkor hogy kötelezhetnek egy húszon éves diákot hogy több ezernyit fizessen maga után? Egy egyetemre járó hallgatónak hogy legyen 300 ezer forintos keresete hogy albérletet, rezsit, kaját, egy kis szórakozást illetve az egyetemi dolgok után még ezt is fizesse? Más hogy oldja meg?
2018. júl. 13. 11:26
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

"Ahogy leírtam államin van. Levelezőn viszont csal fizetős."

Érdekes, én is levelezős voltam, és államis.

"Azért ment ki, hogy végezni tudjon. Nappalin nem tudott volna."

Mert miért is?

2018. júl. 14. 21:18
 12/19 A kérdező kommentje:
Mert rászálltak. Nem engedték volna át. Holott mindent jól csinált.
2018. júl. 14. 21:49
 13/19 A kérdező kommentje:
Állami nappaliról csak levelező költségesre lehet átmenni másrészről.
2018. júl. 14. 21:50
 14/19 anonim ***** válasza:

Ja, értem.

Szerintem én akkor intézményt váltottam volna. De mindegy.

A lényeg, hogy el kell menni dolgozni állandóra, és előzetesen egyezkedni a munkáltatóval a gyakorlat miatt; vagy ha így nem megy, akkor "eltitkolni", és a gyakorlat idejére betegállományba menni, vagy előtte felmondani.

2018. júl. 14. 22:10
 15/19 A kérdező kommentje:
Mivel már a vége felé jár ezert nem tudott intézmény váltani.
2018. júl. 14. 22:28
 16/19 A kérdező kommentje:
6-8 hétre fura lenne betegállományba menni.
2018. júl. 14. 22:28
 17/19 anonim ***** válasza:

A levelező azért levelező, hogy MELLETTE DOLGOZZON az ember!

Ennyi a lnyege, mivel NEM kell bejárni vagy csak hétvégén.

De ha ő levelező mellett vakarja a pitsáját, akkor így járt.

2018. júl. 15. 10:50
 18/19 A kérdező kommentje:
Nem vakarja a pitsáját. Már órái nincsennek, tehát az egyetemre be se kell járnia. Gyakorlatra kell járnia ami folyamatos. Ott nem kap fizetést, de mellette munkát vállalni nem lehet. Így már érthető?
2018. júl. 15. 11:12
 19/19 anonim ***** válasza:

Igen, megoldható az ilyen hosszú betegácsi is, ha normális az orvos.

Ha nem, akkor még mindig ajánlottam KÉT MÁSIK lehetőséget.

Szóval akkor most bemásolom a mondat azon részeit, amik felett elsiklottál:

"el kell menni dolgozni állandóra, és előzetesen egyezkedni a munkáltatóval a gyakorlat miatt; vagy ha így nem megy, akkor "eltitkolni", és a gyakorlat (...) előtte felmondani."

Légy szíves ennek a maradéknak is MINDKÉT részét elolvasni és értelmezni, mert kezdem úgy érezni magam, mintha egy óvodással beszélgetnék.

Működik, sok-sok ember életében.

2018. júl. 15. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!