Idős ember ápolása otthon?
Anyukám (74 éves), beköltözött a 99 éves édesanyjához, és otthon ápolja, mert a nagyim már az ágyból sem tud önerőből kikelni. Viszont nem ismeri a fogásokat/technikákat amivel viszonylag kis energiával le lehet mosdatni vagy mozgatni egy idős embert. Nagymamám amúgy mazsolára van zsugorodva, de anyukámnak meg hátproblémája van... Tudja valaki, hogy hol lehet megnézni erre vonatkozó képeket leirásokat? Nekem a net csak ápolókat dob ki rendszeresen. Ez kb 1 hetes szitu, igy még amatőr az anyukám. Én külföldön élek, nagyon messze, nem tudom megoldani személyesen. Nagyim makacs, nem enged maga mellé senki idegent igy anyukám szenved vele egyedül.
Szóval ha valaki tud valami leirást, fotokat instrukciót azt megköszönöm.
Valamint ki az aki jogosúlt ápolási segélyre vagy hozzájárulásra? Nem tudom hogy hivják ezt. Nagyim hadiözvegy, anyukám hadiárva ha ez számit. Mondtam anyumnak, hogy igényeljen valamit, legalább a költségek egy részet fedezheti, ha már fizikai segitslget nem tud igénybe venni. Én küldök kisebb-nagyobb rendszerességgel pénzt, de nem fogadja el, félre teszi nekem, és itt most nem is annyira az anyagiakról van szó.
Köszönöm előre is a válaszokat. Már ha egyáltalán tud valaki segiteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!