Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mi van az altatógázban?

Mi van az altatógázban?

Figyelt kérdés

"Koncentráljunk" egy gerinc porckorongsérv műtétre.

Be kell szívni a betegnek az altatógázt, amitől 1-2 mp-n belül elalszik.És kezdődik a műtét. Sebet felvágják.....

Tegyük fel, spontán elalszik a beteg(mint este), és ha álmában megvágná az orvos, akkor felébredne.....

De amikor elaltatják, milyen anyagot adnak neki, hogy nem ébred fel, amikor vágják?

Mi van az altatógázban, amitől a kés szúrására sem ébred fel?

Tudom, hogy fura ez a kérdés.

Kábítószer van benne?

Utána a beteg miért zavarodott?

És miért éhes, de kegyetlenül?

2018. jún. 21. 09:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
nyilvan azert mert elotte nem ehet semmit
2018. jún. 21. 10:15
 12/19 A kérdező kommentje:

Még egy kérdés.

Őt 2 óra hossz át műtötték, mert neki lumbális, meg neki nehéz volt, mert nagymértékű gerincferdülése van, meg mi egymás...

És ő nagyon nehezen ébredt fel. 1 órán át "pofozták" míg felébredt.

Miért?

2018. jún. 21. 10:18
 13/19 anonim ***** válasza:
egyeni adotsag, a nitrogen oxydult tiszta oxigennel mossak ki ehhez is ido kell plusz meg amiket venasan kapott azokat is semlegesiteni kell ez is ido.
2018. jún. 21. 10:27
 14/19 A kérdező kommentje:

Ezt hogy érted hogy tiszta oxigénnel mossák ki?

Kimossák a gyomrát?

Lélegzés az spontán volt, vagy maxon keresztül?

2018. jún. 21. 10:32
 15/19 anonim ***** válasza:
idezojelben, a verbol mossak ki, nyilvan intubaltak es gepi lelegeztetes volt
2018. jún. 21. 10:54
 16/19 A kérdező kommentje:
kösz
2018. jún. 21. 11:04
 17/19 anonim ***** válasza:
Engem petefészekciszta miatt műtöttek, azonnal kiütött, nem is emlékszem, mikor csuktam be a szemem. Utána rossz volt, mert órákig hánytam.
2018. jún. 21. 12:00
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Nitrogénoxidult ilyen nagy műtétekhez magában nem használnak. Gázok közül leginkább szevoflurán meg izoflurán van. Ezek istenigazából kábítószerek, ideiglenesen elnyomják a felsőbb agyi működéseket, tudatvesztést okoznak. Felnőtteknél viszont az altatást nem nagyon szokták gázzal indítani, általában először intravénásan adnak valami hasonló hatású szert, leggyakrabban propofolt, aztán az elalvás után váltanak gázra. Intravénásan adnak még ópiát fájdalomcsillapítót és izombénítót is, hogy még reflexesen se tudjon megmozdulni a beteg. A légzést géppel biztosítják.

Utána azért lehet a beteg zavarodott, mert kell egy kis idő, amíg kiürülnek a szerek. Éhes pedig azért, mert műtét előtt és után egy ideig nem lehet enni.

2018. jún. 21. 20:44
 19/19 anonim válasza:
Szia! Az altató gázt nem éled meg! Mikor betolnak a műtőbe, rádtesznek mindenféle kütyüket, ekg, vérnyomásmérő stb, elötte jó esetben már megy az infúzió, és antibiotikum, nos ezt kb 5 perc alatt rádpakolgattják, utána jön az altatás... a kanülbe betolnak kb 3 ml fentatylt, ettől nagyon jól fogod érezni magad, járkálnak a plafonon a lámpák, kb 1-2 percig hagynak, hogy kiélvezd, közben kapsz oxygént, ilyen kis szívókát tesznek az arcodba, miután ellazultál, akkor nyomják be a fehér cuccot, ami kissé csíp, és 5 mp után már ko vagy, utána ha már nemvagy magadnál, akkor intubálnak, és kapod a gázt, ébresztés elött kiveszik az intubáló nyavaját, de ebből már, még semmit nem élsz meg, jó esetben, vagy a lábadozóban, vagy a kórtermedben fogsz igazán felébredni, de néha előfordul, hogy biztos ami biztos intenzívre visznek, ha nehezebb az ébresztésed! Álltalában a műtét előestéjén adnak 7.4, vagy 15 mg dormicum bogyót, és mikor visznek le akkor még elötte is! ( nekem párszor kimaradt.... volt 14 műtétem, Az egész totál fájdalom mentes, maxx 1 szúrás, mint vérvételkor, mikor a kanült beteszik, ja és műtéttől függő, hogy kapsz e katétert, hogy ne pisilj be, vagy hogy tudj pisilni, mert nekem 2x nem ment a pisi, pedig majd szét durrantam! De ez sem fájdalmas... 40 éves ffi
2018. jún. 26. 13:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!