Vérvétel után lilás folt, dagadás, fájdalom, hibáztak?
Figyelt kérdés
Anyukámnak ma allergia tesztje volt miután vettek vérd és letapasztották, mondták csak pár óra múlva veheti le, mondta nekem , hogy be van dagadva meg nem tudja hajlitani mert fáj, most levette és ilyen pirosos lilás nem tudom mi van a vérvétel helyén, ez megtörténhet vagy hibáztak amikor vették a vért? El menjünk vele orvoshoz?2018. jún. 5. 19:09
1/5 anonim válasza:
Vérvétel után szoktak adni egy darab vattát, hogy szorítsd a szúrás helyére. Ha túl hamar veszed el onnan (legalább 10 percig kell odaszorítani), akkor történik ilyen. Vér ment a szövetek közé. Fel fog szívódni magától.
2/5 anonim válasza:
Előző válaszoló válasza abban az esetben igaz, ha anyádnak nincsen semmiféle vérzési/véralvadási rendellenessége, ami lehet gyógyszer mellékhatás is. Ilyen esetekben a szövetek közé folyt vér nehezebben alvad meg ill. a szúrcsatorna nehezebben zárul. Ha a véna sok zsírszövetbe van beágyazva, akkor a szúrásnál technikai nehézség is felléphet.
3/5 anonim válasza:
Nekem egyszer egy diónyi csomó lett a vérvétel után, azt Biztosan nem szorítottam 7 percig a vérvétel után és hogy borogassam, pár napig nekem is lila volt.
4/5 szenes43 válasza:
Attól is függ ki veszi le a vért,de általában a laboros hölgyek már a százezrediknél tartanak tehát láttak mindenféle vénát. Nekem is megkékül a szúrásnál de em problémázok rajta. Az erek állapotától is függ,kinek jobb állapotban vannak míg másnak kevésbé.
5/5 anonim válasza:
Borogattam és elmúlt simán 2 nap alatt, de 2 hétig különböző színekben játszott a vérvétel helye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!