A háziorvosomnak van joga folyamatosan piszkálni és sértegetni azért, mert van egy kis súlyfeleslegem? Nem nagy, az átlaghoz képest kb 10%.23F
Én eleve ilyen alkat voltam egész életemben, csak sajnos örökletes epekő probléma miatt sokáig az átlag alá fogytam kb 20%-al. A tini méretü ruhák voltak jók rám... Ez a probléma megoldódott és összeszedtem magam. A vérképem jó, koleszterin szintem majdnem hogy már alacsony, vércukor szintem 3.8-5.8-ig emelkedik, a szívem jó, 80%-os a funkcionalitása, ami nagyon jó, mivel az átlag asszem olyan 60%. Kivizsgáltattam magam alaposan. Dopler, EKG, Szív UH, EEG, Koponya CT, Hasi MR, mindent megcsináltaíttam mert kicsit hipochonder vagyok. A Doktornőnek orvosilag semmi oka nem lenne arra, hogy piszkáljon...
Megteheti, hogy azzal szekál ahányszor látom, hogy milyen kövér vagyok és fogyjak le? Férfi ember vagyok és komoly önértékelési problémám alakult ki az apám miatt... A Doktornő egy 165 centis 40 kilós valami... gondolom magához mér engem.
Én 180 cm vagyok, 90 KG, nadrág méretem 34 póló L. Hasam nincs, lapos elől, de mindenhol van egy kis zsír is. Egyszerűen ilyen alkat voltam gyerekként is már és NEM eszem többet mint bármelyik 80 Kg-os munkatársam... Erőm is van, 100 kilókat megemelek, illetve hetente 3x lefutok 10km-t. Ha nem futok, akkor sétálok is, napi 12.000 lépés az átlagom. Ezt a telefonommal monitorozom is, de nem érdekli az orvost.
A kérdésem az, hogy ezt megengedheti-e magának, illetve mit csináljak vele, hogy abbahagyja!? Járnom kell hozzá, mostantól személyesen is sajnos, mivel refluxom van és pantoprazolt szedek rá.
NEM érdekelnek az olyan válaszok, hogy koplaljak és neki van igaza! OK?
A te leirasod alapjan makkegeszseges vagy es csak picit husis. A haziorvosodnak igy nem.lenne joga folyamatosan megjegyzest tennie.
Ettol fuggetlenul, lehet o maskepp latja orvosi szempontbol a plusz 10 %-odat. Ami erdekes, hogy ennyi sport mellett nem megy le rolad. Esetleg hormonvizsgalatot kerhetnel tole (utaljon be o), lassa teged is erdekel az altala megszolt kicsi plusz. (Nem kell kifejtened oszinten, hohy nem erdekel :-)).
Ha megvannak a hormonok (pajzsmirigy, tesztoszteron, osztrogen stb.), es ott sincs elteres, akkor utana fogod magad es orvost valtasz.
Keresel egy masik haziorvost es ott jelentkezel, hogy szeretned, ha ő lenne a hazirovosod. Ok majd atkerik a jelenlegi doktornodtol a kartonjaid, papkrjaid es ennyi. Utana mr az ujhoz jarsz.
Nem vagy koteles eltürni a piszkalodast.
Masik opcio, ha nem akarsz orvost valtani, mert amugy rendes, segitokesz, jo a szakmajaban: ekkor szolsz neki oszinten, hogy teged ez nagyon zavar es bantonak erzed, foleg ugy, hogy korabban tul sovany voltal, most meg rendesen sokat mozogsz, sportolsz es nincs betegsegre utalo jeled se, jol erzed magad a borodben. Udvariasan mondd es hajts az empatiajara, ha intelligens egy ilyen utan nem fogja tobbet mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!