Napozásból megárt a sok? Mennyi iső mulva látszódik?
Figyelt kérdés
kb 12:30tól 13:00ig, majd 13:30tól 14:20ig napoztam, barnulni szeretnék :D
Lehet nem a legjobb időpont de ekkor értem rá. Mennyi időt és hogy kéne kinnlenni hogy barnuljunk is? lehet most is barnultam vagy inkább csak bemesélem magamnak...
2010. jún. 11. 19:43
1/8 anonim válasza:
A túl sok napozás elvonja a bőr vízkészletét,ami a bőröd korábbi öregedését fogja előidézni.:)
2010. jún. 11. 20:04
2/8 anonim válasza:
Ezt így egyszer-kétszer eljátszod, nagy eséllyed van rá, hogy bőrrákot kapsz. Nem érdemes félvállról venni ezt a dolgot, mert egyre több az ilyesfajta betegségekkel küzdők aránya.
2010. jún. 11. 20:05
3/8 anonim válasza:
A legrosszabb időpontban napoztál.. amúgy télre úgyis kifakulsz, 50 éves korodtól meg majd jelentkeznek a komolyabb tünetek: májfoltok, ráncosodás, bőrrák. Csak így tovább.
2010. jún. 11. 20:07
4/8 anonim válasza:
Azt hiszem, azóta már érzed a hatását, mert ha fehér bőrű vagy, már igen csak megéghettél. Javaslom rá a tejfölt, vagy nívea krémet, vagy aloe vera gélt, ezek hatásosak leégésre. De 11-15 óra közt máskor ne menj a napra még naptejjel sem. Én sokszor leégtem régen és még nem vagyok bőrrárokos,de nagyon csúnya szeplős a vállam és tele vagyok mindenhol piros pöttyökkel, ami a szoláriumtól jött ki szerintem. Légy óvatos!
2010. jún. 11. 20:07
5/8 A kérdező kommentje:
hmm, amúgy nem égtem le, de ezekszerint rossz időben napoztam, mikor kellett volna? 11 elt és 15 után bármikor?
2010. jún. 11. 20:31
6/8 anonim válasza:
Április-májusban kellett volna néhány meleg napon fél órákat, franc se sül ilyenkor a 35 fokban.
Én mindig akkor barnítom magam, ilyenkor nyáron már csak szinten tartó 5-10 percek, meg görcsölni sem kell, hogy jaj fehér maradok.
2010. jún. 11. 21:29
7/8 anonim válasza:
Nagyon sok idő múlva fog látszódni, lehet, hogy 20-30 év, amikor bőrrákot kapsz. De akkor már roppant késő lesz elgondolkodni azon, hogy másképp kellett volna élni az életedet, és előbb gondolkodni. Persze, adj uram isten barnaságot, de rögtön, és hát csak akkor érek rá, amikor a vízcsapból is az dől ki, hogy árnyékban kell maradni. Nem baj, csak magadat okolhatod majd, és te is fizetsz meg érte. Szerintem hagyd abba gyorsan.
2010. jún. 12. 01:08
8/8 anonim válasza:
Tejfölt semmiképp se kenj az égett bőrfelületre, ez tévhit. Az égett bőr sebesült, a tejföl meg tele van bacikkal, amik az égett bőrt csak továbbrontják és elfertőzik.
Ha napozni akarsz, akkor igen, 11 előtt, 15 után. De ha lehet, ne ez töltse ki a nyaradat, hogy mikor leszel barna.. nagy hűhó a semmiért, úgyis kifakulsz, viszont jó sok uv sugárzást meg benyalsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!