TB-re ellátnak egy másik megyében lévő Kórházban?
A kérdésem az lenne,hogy szeretnék elmenni OKITI Klinikára Budapesten vagy PTE ÁOK Pécsi Klinikára (remélem jól írtam a nevüket) kivizsgáltatni az Epilepsziámat ugyanis 1/5 éve folyamatosan romlott az egészségem pedig előtte 13 évig semmi bajom nem volt teljesen tünetmentes voltam gyógyszer mellet ,most meg 2 féle gyógyszer kell és nagyobb dózis pedig az életembe nem változott semmi. Januárba kiderült,hogy van egy 2 mm-egy erős jelintenzitású fehérállományi agykárosodásom aminek oka nem tisztázható erre a kezelőorvosom csak annyit mondott,hogy nem kell vele foglalkozni ,de félek ,hogy roszabódní fog .
Mostanában elég gyakori a memória zavar ,fejfájás ,szédülés ,homályos látás,emlékezet kiesés.
Kitől kell beutalót kérnem,hogy TB-re ellássanak?
területen kívülit nem köteles ellátni, itt a jogszabály:
43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet az egészségügyi szolgáltatások
Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól1
2. § ) a lekötött kapacitással rendelkező egészségügyi szolgáltatónak az a kötelezettsége, hogy a
kapacitásai felhasználásával az egészségügyi államigazgatási szerv által vezetett
nyilvántartásban meghatározott ellátási területen élő, a kötelező egészségbiztosítás
egészségügyi szolgáltatásaira jogosultak számára külön jogszabályban foglaltak szerinti
járóbeteg-, illetve fekvőbeteg-szakellátásokat nyújt;
Bács Kiskun Megyei vagyok és Kiskunhalason kezelnek.
Megyén belül sem látnak el más nagyobb felszereltségü korházban vagy klinikán? Ha igen akkor melyik városokban van a legjobb lehetőség. Esetleg Epilepszia Centrum?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!