Katéteres értágítás?
Nekem még csak most lesz tavasszal hasonlo beavatkozasom. Szivkateterezes, csak nekem szivritmuszavar miatt fogjak csinalni, de ha jol tudom ugyanazzal a mocerral. Elvileg helyi erzestelenitest kap oda, ahol megnyitjak az arteriat, es utana elvileg nem erez az ember fajdalmat, csak max kellemetlenseget. Szerintem , ha kéri elbódítják, és akkor semmit nem fog erezni, mert aludni fog:)
Elvileg rutin beavatkozas. Bár , mint irtam en is még csak elotte vagyok...
Általános bódítást biztosan nem fognak használni, mert akkor nem tudják ellenőrizni az agyműködését, hogy eszméleténél van-e, tud-e beszélni, stb. Ezt vizsgálat közben folyamatosan ellenőrzik, azaz beszélgetnek vele.
Rutinvizsgálat, napi ötöt is megcsinálnak egy jó laborban.
24 óra fekvésről van szó, kicsit lehet mozogni, lesz a lágyékára, a szúrás helyére kötözve kis homokzsák, hogy nyomja a területet.
Nem érdemes ellenkezni, mert csúnyán bevérezhet a terület. Lényeg, hogy ne üljön fel.
Kis melegségérzetekkel jár a kontrasztanyag adagolása, utána ajánlott sok folyadékot fogyasztani, hogy kimosódjon a szervezetből.
A szúrás és egy pici metszés helyi érzéstelenítésben történik. Utána nyomkodást, dolgozást érezhet, fájdalmat nem.
Sokkal kisebb traumával jár, mint egy műtét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!