Ti elítélitek a hálapénzt elfogadó orvosokat?
Én is adtam hálapénzt, de nem azért, mert úgy gondoltam, hogy hálálkodnom kell. Elégedett voltam, de nem gondolom, hogy külön kéne fizetnem. Viszont az asszisztens szólt, hogy illene adnom. Mivel nem tudom, hogy mikor kerülök oda vissza, így adtam.
Nekem az a pénz sokkal jobban hiányzott, mint amennyivel gazdagította a milliomos professzor urat.
Én szegény orvost még nem láttam, pedig munkám során találkoztam jó párral.
De én is hallottam már olyat ismerőstől, hogy egy nagyon komoly műtét után egy fillért sem fogadtak el tőle. Nyilván ez az adott intézménytől is függ.
Szerintem a hálapénz intézménye az egészségügy rákfenéje.
Nem ítélem el azokat, akik adják, se azokat, akik elfogadják, de nem ez a megoldás. Amíg a hálapénz rendszer működik, addig nem lesz rendezve az eü. dolgozók bérezése, mert akárhányszor szóbakerül a téma (bérrendezési próbálkozások, sztrájkok) mindenki azonnal habzó szájjal rávágja, hogy "mit sírnak az orvosok, hogy kevés a pénzük, amikor úgyis mindegyik hálapénzt kap?!" Ez részben igaz is, de egyrészt nem mindenki fogad el hálapénzt (pont azért, mert nem tartja helyesnek), másrészt vannak olyan szakterületek, ahol ez alapból kiesik (labor, altatóorvos, patológus, stb, stb), így nem éppen igazságos.
El, de tőlem nem is kap semmit, az a dolga, hogy segítsen.
Miért kéne neki? Magánrendelésen úgy megszedi magát, mint a fene, és akkor még a tb-ellátásért is tartaná a markát?
A jó édesanyukáját.
Amúgy normális országban ki is vágják az orvost, aki hálapénzt fogad el, mert csalás!
Ki kéne irtani a francba otthonról is ezt a sza.rságot, és akkor talán nem sza.rnák le az adni nem tudó/akaró beteget.
El ítélem hát, tudod hány embert meggyilkoltak ezek és mai napig ezt csinálják, direkt és muhibaval is.
Rabló banda és gyilkosok egytől egyig, de minek tették le akkor a Hippokratész esküt? Valaki mondja már meg
24l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!