Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mennyi pénzt kell fizetnie...

Mennyi pénzt kell fizetnie annak tb-járulékként aki minimálbért keres?

Figyelt kérdés
2018. jan. 23. 15:39
 1/7 anonim ***** válasza:

7 %-ot, mint mindenki másnak, levonják a munkabérből.

Vagyis 2018-ban 138000.- Ft 7 %-a: 9660.- Ft

2018. jan. 23. 15:52
 2/7 A kérdező kommentje:

tehát 7%.

Akkor már csak azt nem értem hogy akinek nincsen jövedelme annak miért küldik ki az évs csekket év elején hogy fizessen havi hétezer valamennyit...

Ezt tudja valaki?

2018. jan. 23. 15:59
 3/7 A kérdező kommentje:

Ennél a kérdésnél már lapulnak a kormánypárti válaszolók...

Valaki nem keres, nem adózik de TB-t kell fizetnie=EZ IGAZSÁGTALANSÁG.

2018. jan. 23. 16:14
 4/7 anonim ***** válasza:
70%

Mert a tbt mindenkinek kell fizetnie, kulonben nem lehetne fenntartani a rendszert. Ha csak onkentes lenne, vajon hanyan fizetnek be?

A nyugdijakkal ugyan ez van, ha nem fizezne senki nyugdijjarulekot, nem kapna senki nyugdijat, csak aki maganak gyujtogetett

Egyik ismerosom otthon van az oteves gyerekevel, ha jol tudom, neki mar nem jar se gyes stb es megis havonta be kell fizetni azt a 7000 forintot.

2018. jan. 24. 07:20
 5/7 anonim ***** válasza:

+ még azért kell fizetni, mert így válik biztosítottá, így érheti el az egészségügyi szolgáltatásokat, gyakorlatilag térítésmentesen.

Ne akard tudni, járulék fizetés nélkül mennyi lenne az eü. szolgáltatások ára.

De mi még szerencsések vagyunk, Amerikában x idő munkaviszony után válik csal valaki biztosítottá, azt hiszem egy év, vagy valami ilyesmi. Addig meg próbáljon meg nem betegnek lenni. :S

2018. jan. 24. 07:55
 6/7 anonim ***** válasza:
21%
A rendszer úgy szar ahogy van. Fizeted a tbt de ha azt akarod, hogy el is lássnak, menjél magánorvoshoz.
2018. jan. 24. 10:33
 7/7 anonim ***** válasza:
Érdekes, én csak az endokrinológushoz mentem magánba, mert valami kegyetlen nehéz bejutni sztk alapon, minden más ingyé' ment, 4 hónap leforgása alatt házirorvos-biopszia-2x műtét. Azóta is ingyen járok ellenőrzésre, a doki még a hálapénzt se fogadta el.
2018. jan. 24. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!