Nyugdíjas -férfi- vagyok 2 éve, de tovább dolgoztam a munkahelyemen. Most beteg lettem, jár-e táppénz a betegségem alatt?
1953 születésű vagyok ezért 62 évesen nyugdíjba mehettem.
A nyugdíjam nem sok emiatt tovább dolgoztam az eredeti
munkahelyemen. 2 éve dolgozom így a nyugdíj mellett, de sajnos komoly vese betegségem lett, kórházba is kerültem.
Jár-e nekem táppénz, mivel a fizetésemből vonták a TB-t.
Ha igen, akkor mennyi százaléka a fizetésemnek és mennyi
ideig, ill. mennyi hónapig jár ?
Kedves kérdező!
Kérdezz rá komolyabb helyen is...
Mely esetekben nem jár táppénz az egyéb jogosultsági feltételek ellenére sem?
A következő esetekben akkor sem folyósítható a táppénz, ha a táppénzre jogosultság feltételei egyébként fennállnak, mert valamely külső kizáró körülmény miatt – általában azért, mert nincs keresetveszteség – nem jár a táppénz.
Nem jár táppénz
a keresőképtelenségnek arra az időtartamára, amelyre Ön a teljes keresetét megkapja. Aki keresetének egy részét kapja meg, annak csak az elmaradt keresete után jár a táppénz,
a keresőképtelenség azon időtartamára, amely alatt a biztosítása szünetel
ha a munkavégzési kötelezettség hiányában nincs keresetveszteség (fizetés nélküli szabadság),
a betegszabadság lejártát követő szabadnapra és heti pihenőnapra, ha azt követő munkanapon (munkaszüneti napon) keresőképtelenség már nem áll fenn,
a gyermekgondozást segítő ellátás folyósításának idejére, (ide nem értve a gyermekgondozást segítő ellátás mellett végzett munka alapján járó táppénzt),
előzetes letartóztatás, szabadságvesztés tartamára,
saját jogú nyugdíj folyósításának időtartamára,
a korhatár előtti ellátás, a szolgálati járandóság, a táncművészeti életjáradék és az átmeneti bányászjáradék folyósításának időtartamára (ide nem értve a korhatár előtti ellátás, a szolgálati járandóság, a táncművészeti életjáradék illetve az átmeneti bányászjáradék mellett végzett munka alapján járó táppénzt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!