Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » "Egészséges" ember is járhat...

"Egészséges" ember is járhat tb-s pszichológushoz?

Figyelt kérdés

Nincs semmilyen mentális betegségem és öngyilkos sem szeretnék lenni. Egyszerűen csak gyűlölöm az embereket és magamat is. Múltkor elmentem a szüleimmel vásárolni (ők mindig nagyon sokáig nézelődnek), és a végén már folytak a könnyeim, annyira rosszul éreztem magam a sok ember között. Mindig olyan érzésem van, mintha az emberek kritizálnának és a nézésükkel "kínoznak". A barátnőimtől eltávolodtam az utóbbi években, mert sosem akartam kimozdulni itthonról. Csak a kutyám és a suli miatt megyek ki otthonról. Kutyasétáltatáskor is mindig próbálok olyan helyekre menni, ahol nem találkozok senkivel sem. Már sportolni sem szoktam. Híztam is 3-4 kg-ot, amitől még inkább kellemetlenül érzem magam társaságban.

Nagyon sokat stresszelek a továbbtanulás és a nyelvvizsga miatt is. Félek az egyetemtől, hogy kibukok stb. Félek attól, h nem lesz rendes diplomám és munkám. Már most ilyeneken kattog az agyam.

Még egy csomó ilyesmi dolog van, amiket a pszichológussal megvitatnék. Szerintetek el szabad mennem, vagy csak a súlyosabb esetekkel foglalkoznak?

2017. dec. 10. 14:56
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

Az antiszociálist arra szokták mondani, aki az emberi kapcsolatokat elutasítja, nem keresi, de mindegy is, ne is mondjunk se a-t, se b-t, nem ez a lényeg. Iskolaorvos van? Tőle meg tudnád kérdezni, hogy mi a teendő. De mondom, ami biztos út, hogy elmész a háziorvoshoz. Ne halogasd!

Oldja meg? Pont ez a lényeg, hogy úgy érzi, hogy nem tudja, mert a probléma túlnőtt rajta, és igenis pozitív, hogy keresi a megoldást, hogy akkor ki az aki segítséget nyújthatna neki benne! (Főleg, hogy még nem is felnőtt a kérdező!)

2017. dec. 10. 16:21
 22/37 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, istenem: "Nem vagyok annyira jó tanuló, félévkor 2 tantárgyból 4-es leszek". Tudod te, hogy ez milyen jó eredmény középiskolában? Nagyonis! Nem kell tökéletesnek lenni, ez is jobb a sokéves átlagnál! Téged a szüleid tönkretesznek. Anyukádnak magával van baja és téged betegít meg! Próbáld meg nem komolyan venni, amit mond, mert kárt okoz neked. Bánt, miközben nem érdemled meg! Hallgass inkább a kutyádra, ő tudja, hogy kell szeretni téged. És próbálj meg más kutyásokkal beszélgetni a kutyákról, barátságosak szoktak lenni.

Iskolapszichológusnak elvileg minden iskolában lennie kell, kérdezd meg az igazgatóhelyettestől vagy bármelyik tanártól, akiben megbízol. Ha valahogy nincs, akkor a helyi pedagógiai szakszolgálatot kell megkeresni, illetve lehet, hogy a háziorvos is tud segíteni pszichológust találni.

Egyik válaszoló: gyermekvédelmis tanár már nincs. Megszüntették.

2017. dec. 10. 16:22
 23/37 anonim ***** válasza:
100%
Az középiskolában, ahol a lányaim tanulnak VAN ifjúságvédelmis tanár... (Direkt mondták szülőin nekünk, meg külön a gyerekeknek is, hogy ha bármi gondja, baja, lelki nyűgje van egy tanulónak, akkor mehet hozzá beszélgetni.) Ha mást nem is tud mondani, azt gondolom igen, hogy milyen lehetőségei vannak a kérdezőnek. De mondom, a háziorvos ír beutalót a helyi SZTK-pszichológushoz.
2017. dec. 10. 16:26
 24/37 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy tényleg, lehetőség lehet még a Pedagógiai Szakszolgálat. Csak az nem olyan egyszerű, oda nálunk pl. hónapok múlva adnak csak időpontokat. DE úgy hallottam, hogy ez függ attól is, hogy hol lakik az ember, nem mindenhol ilyen túlterhelt ez az intézmény. VISZONT oda meg nem tudom, hogy ha saját önszántából beballag, akkor foglalkoznak-e vele, mert oda vagy az iskola küld (szülői aláírással), vagy a szülő kéri, hogy foglalkozzanak a gyerekkel, nem tudom, kérdező hány éves vagy?
2017. dec. 10. 16:30
 25/37 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

A háziorvosomhoz fogok elmenni. Suliban még ha lenne is pszichológus, akkor sem mennék.

Kicsit tartok a háziorvostól, főle givel ott van vele mindig az asszisztense. Eddig 1-szer voltam nála (mert az előző nemrég ment nyugdíjba), és egyfolytába kérdezgetett mindenről... Szóval csak menjek be és mondjam, h "Jó napot! Egy beutalót szeretnék kérni Tb-s pszichológushoz."? Nem néz hülyének? Tuti elkezdene faggatni, de nem szeretném elmondani neki, h milyen vagyok..

2017. dec. 10. 16:32
 26/37 A kérdező kommentje:
Már 18 éves vagyok. Így is ingyenes?
2017. dec. 10. 16:34
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
ingyenes, ha a sima beszélgetés nem segít akkor meg a pszichiáter is ingyenes
2017. dec. 10. 16:48
 28/37 A kérdező kommentje:
Oké, köszi. ☺️
2017. dec. 10. 16:50
 29/37 anonim ***** válasza:
100%
Igen, minden életkorban az, csak a Pedagógiai Szakszolgálat miatt kérdeztem az életkorod. Nézd, biztos, hogy egy-két dolgot meg fog kérdezni, de te meg mondhatod, hogy négyszemközt szeretnél vele beszélni, ha nem gond. Nagy vonalakban felvázolod neki a dolgot, hogy úgy érzed, hogy segítségre van szükséged, mert nem bírsz emberek között lenni, már az iskolán kívül nem is mész el otthonról, a baráti kapcsolataid is megszűntek, és szeretnél beszélni egy pszichológussal, ha lehetséges, akkor írjon egy beutalót neked. (Saját példa, igaz ez már jó pár évvel ezelőtt volt, akkor 22 éves voltam, és a háziorvoshoz mentem, elmondtam, hogy mi a gondom, miért látom kilátástalannak az életem, és írt beutalót a helyi SZTK-s pszichológushoz, elmentem, kivártam szépen a sorom, először egy beszéltem egy olyan vezető-orvos-félével, aki elirányított ahhoz, akihez később is jártam aztán.) Sok sikert, és kitartás!
2017. dec. 10. 16:52
 30/37 anonim ***** válasza:
100%
A háziorvos annyi emberrel találkozik, annyi mindent lát, hall, hogy biztos, hogy vannak a tiednél cifrább esetei, hidd el. :)
2017. dec. 10. 16:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!