"Egészséges" ember is járhat tb-s pszichológushoz?
Nincs semmilyen mentális betegségem és öngyilkos sem szeretnék lenni. Egyszerűen csak gyűlölöm az embereket és magamat is. Múltkor elmentem a szüleimmel vásárolni (ők mindig nagyon sokáig nézelődnek), és a végén már folytak a könnyeim, annyira rosszul éreztem magam a sok ember között. Mindig olyan érzésem van, mintha az emberek kritizálnának és a nézésükkel "kínoznak". A barátnőimtől eltávolodtam az utóbbi években, mert sosem akartam kimozdulni itthonról. Csak a kutyám és a suli miatt megyek ki otthonról. Kutyasétáltatáskor is mindig próbálok olyan helyekre menni, ahol nem találkozok senkivel sem. Már sportolni sem szoktam. Híztam is 3-4 kg-ot, amitől még inkább kellemetlenül érzem magam társaságban.
Nagyon sokat stresszelek a továbbtanulás és a nyelvvizsga miatt is. Félek az egyetemtől, hogy kibukok stb. Félek attól, h nem lesz rendes diplomám és munkám. Már most ilyeneken kattog az agyam.
Még egy csomó ilyesmi dolog van, amiket a pszichológussal megvitatnék. Szerintetek el szabad mennem, vagy csak a súlyosabb esetekkel foglalkoznak?
Az antiszociálist arra szokták mondani, aki az emberi kapcsolatokat elutasítja, nem keresi, de mindegy is, ne is mondjunk se a-t, se b-t, nem ez a lényeg. Iskolaorvos van? Tőle meg tudnád kérdezni, hogy mi a teendő. De mondom, ami biztos út, hogy elmész a háziorvoshoz. Ne halogasd!
Oldja meg? Pont ez a lényeg, hogy úgy érzi, hogy nem tudja, mert a probléma túlnőtt rajta, és igenis pozitív, hogy keresi a megoldást, hogy akkor ki az aki segítséget nyújthatna neki benne! (Főleg, hogy még nem is felnőtt a kérdező!)
Jaj, istenem: "Nem vagyok annyira jó tanuló, félévkor 2 tantárgyból 4-es leszek". Tudod te, hogy ez milyen jó eredmény középiskolában? Nagyonis! Nem kell tökéletesnek lenni, ez is jobb a sokéves átlagnál! Téged a szüleid tönkretesznek. Anyukádnak magával van baja és téged betegít meg! Próbáld meg nem komolyan venni, amit mond, mert kárt okoz neked. Bánt, miközben nem érdemled meg! Hallgass inkább a kutyádra, ő tudja, hogy kell szeretni téged. És próbálj meg más kutyásokkal beszélgetni a kutyákról, barátságosak szoktak lenni.
Iskolapszichológusnak elvileg minden iskolában lennie kell, kérdezd meg az igazgatóhelyettestől vagy bármelyik tanártól, akiben megbízol. Ha valahogy nincs, akkor a helyi pedagógiai szakszolgálatot kell megkeresni, illetve lehet, hogy a háziorvos is tud segíteni pszichológust találni.
Egyik válaszoló: gyermekvédelmis tanár már nincs. Megszüntették.
Köszi a válaszokat!
A háziorvosomhoz fogok elmenni. Suliban még ha lenne is pszichológus, akkor sem mennék.
Kicsit tartok a háziorvostól, főle givel ott van vele mindig az asszisztense. Eddig 1-szer voltam nála (mert az előző nemrég ment nyugdíjba), és egyfolytába kérdezgetett mindenről... Szóval csak menjek be és mondjam, h "Jó napot! Egy beutalót szeretnék kérni Tb-s pszichológushoz."? Nem néz hülyének? Tuti elkezdene faggatni, de nem szeretném elmondani neki, h milyen vagyok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!