Hogyan zajlik egy mintavételes gyomortükrözés?
Úgy néz ki, szükség lesz erre, és eléggé tartok tőle. Esetleg valaki, aki tapasztalattal rendelkezik, le tudna írni néhány részletet? Egy oldal a ritka kockázatok között megemlítette a gyomor kilyukadásának veszélyét. Hogy fordulhat ilyen elő? Igaz, hogy folyamatos röntgent használnak a cső megfelelő pozícionálásához? Olvastam, hogy a beavatkozás végéztével enyhe vérzés előfordul a mintavétel helyén. Mekkora mintát vesznek, hogy ha az még észlelhetően vérezni is tud?
Minden válaszért nagyon hálás lennék!
pont ugyanúgy, mint a rendes gyomortükrözés, csak a gastroscop mellett letolnak egy mintavevő csipeszt is, ami egy icipicit kicsíp az adott szövetből.
ritka kockázat, mint olyan kb az, hogy a mandulaműtétbe is bele lehet halni... meg a városi sétálásba is. Igen, kilyukadhat a gyomor, nagyon ritkán meg is történik, ezért kell odafigyelni utána néhány napig az embernek magára.
minek lenne rtg a cső pozicionálásához, amikor száloptikás, és a doki pontosan tudja, mikor hol van? ezt nem értem, szerintem az másik vizsgálat.
a vérzést azért említik így meg, mert előfordulhat, hogy véres lesz a széklet, és hogy ne ijedj meg miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!