Influenza oltásból melyik oltóanyag a leghatékonyabb?
Figyelt kérdés
Mert tudom, hogy sok különböző gyártó gyárt, de nem tudom mi a különbség közöttük a védelmi hatékonyságot és a mellékhatások gyakoriságát tekintve.
Sok orvost hallottam már panaszkodni, hogy miért pont ezt adja ingyen az állam, viszont nem tudom mi a problémájuk az oltóanyaggal.
2017. nov. 3. 20:04
1/4 anonim válasza:
az oltással egy a baj. a vírus könnyen mutálódik és lehet ki se tart szezon végéig a hatása. ha csak nem különösen indokolt szerintem felesleges beadni. egyébként nem vagyok oltásellenes, csak az ilyen jellegű oltások ellen vagyok.
2/4 Cila-Bila válasza:
Ahogy írja az az előző felhasználó, az influenza vírus ellen gyakorlatilag hatásos hosszútávú oltást nem lehet kifejleszteni, mert állandóan mutálódnak, és a mutánsokra az aktuális oltószer már nem hat. A kutatók oltóanyaggal mindig le vannak maradnak,amire az orvosok kezébe kerül, sokszor már nem hatásosak.Inkább ügyelni kell, én sohasem adattam be oltást és az utóbbi 10 évben egyszer voltam enyhébb influenzában.
3/4 anonim válasza:
Amit bizonyos csoportoknak (pl. a 60 év felettieknek) ingyen ad az állam, az háromféle influenzavírus ellen nyújt védelmet (H3N2, H1N1, B). Van olyan oltóanyag, ami 4 ellen ad védelmet, a B egy másik fajtája is benne van.
Ezek a leggyakrabban előforduló típusok most, nyilván jobb, ha 4 ellen van védelem, mintha 3 ellen.
4/4 A kérdező kommentje:
Én is el tudom olvasni a hivatalos gyártói leírásban, hogy hány komponensű. Én arra vagyok kíváncsi, hogy gyártótól mennyire függ a hatékonyság.
2018. febr. 18. 12:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!