Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Influenza oltásból melyik...

Influenza oltásból melyik oltóanyag a leghatékonyabb?

Figyelt kérdés

Mert tudom, hogy sok különböző gyártó gyárt, de nem tudom mi a különbség közöttük a védelmi hatékonyságot és a mellékhatások gyakoriságát tekintve.

Sok orvost hallottam már panaszkodni, hogy miért pont ezt adja ingyen az állam, viszont nem tudom mi a problémájuk az oltóanyaggal.

2017. nov. 3. 20:04
 1/4 anonim ***** válasza:
az oltással egy a baj. a vírus könnyen mutálódik és lehet ki se tart szezon végéig a hatása. ha csak nem különösen indokolt szerintem felesleges beadni. egyébként nem vagyok oltásellenes, csak az ilyen jellegű oltások ellen vagyok.
2017. nov. 3. 20:15
 2/4 Cila-Bila ***** válasza:
53%
Ahogy írja az az előző felhasználó, az influenza vírus ellen gyakorlatilag hatásos hosszútávú oltást nem lehet kifejleszteni, mert állandóan mutálódnak, és a mutánsokra az aktuális oltószer már nem hat. A kutatók oltóanyaggal mindig le vannak maradnak,amire az orvosok kezébe kerül, sokszor már nem hatásosak.Inkább ügyelni kell, én sohasem adattam be oltást és az utóbbi 10 évben egyszer voltam enyhébb influenzában.
2018. febr. 8. 20:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Amit bizonyos csoportoknak (pl. a 60 év felettieknek) ingyen ad az állam, az háromféle influenzavírus ellen nyújt védelmet (H3N2, H1N1, B). Van olyan oltóanyag, ami 4 ellen ad védelmet, a B egy másik fajtája is benne van.

Ezek a leggyakrabban előforduló típusok most, nyilván jobb, ha 4 ellen van védelem, mintha 3 ellen.

2018. febr. 9. 19:30
 4/4 A kérdező kommentje:
Én is el tudom olvasni a hivatalos gyártói leírásban, hogy hány komponensű. Én arra vagyok kíváncsi, hogy gyártótól mennyire függ a hatékonyság.
2018. febr. 18. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!