Valaki el tudná nekem magyarázni, hogy hogyan működik az egészségpénztár?
Tudom, hogy már sokszor feltették a kérdést, de én még sem értem a dolgot teljesen.
Jól értettem, hogy minden hónapban befizetek 2-3 ezer forint kötelező tagsági díjat és ezért cserébe különböző adókedvezményeket kapok? Magyarul ha pl. veszek fogszabályzót 20% kedvezményt kapok rá? És mi ez a mondat, hogy "megfelelő egészségügyi célra elköltött összeget számla ellenében megtérítik a befizetett összegből"? Mert én ezt úgy értelmezem, hogy az, amit befizettem tagsági díjat és mondjuk kiszedettem a bölcsességfogaim, akkor az amit én amúgy is kötelezően már befizettem, kérhetem, hogy fizessék ki a műtét árára?
Azért nem értem én ezt az egészet, mert akkor mi a hasznuk, ha én megműttetem magam, ők kifizetik az árát és akkor konkrétan ingyen igényeltem ezt a kártyát + adókedvezményeket is kapok?
Ezen kívül még én arról sem találtam infót, hogy ezek a szerződések meddig tartanak? És honnan tudom meg, hogy mennyi kedvezményt kapok a különböző szolgáltatásokra?
Illetve tudnátok akkor már egészségpénztárat ajánlani?
A bölcsességfogaim szeretném kiműttetni, fogszabályzót is szeretnék és az ínysorvadásomat is meg szeretném műttetni. Vitamint szedek és valószínűleg majd valamiféle hormont is kell szednem, de most megyek kivizsgálásra és kiderül. Nagyjából ezek azok, amik beletartoznak ebbe a kategóriába.
"Magyarul ha pl. veszek fogszabályzót 20% kedvezményt kapok rá?"
Nem. A 20% adókedvezmény azt jelenti, hogy ha befizetsz az egészségpénztárba 100.000 Ft-ot, akkor az SZJA-ból visszaigényelhetsz 20.000 Ft-ot.
"mert akkor mi a hasznuk?" Az OTP pl. felszámol évi 2.000 Ft működési tartalékot, ezt ők maguknak megtartják.
"És honnan tudom meg, hogy mennyi kedvezményt kapok a különböző szolgáltatásokra? " [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!