Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A cigányságot miért nem...

A cigányságot miért nem látják el megfelelően a kórházakban?

Figyelt kérdés
E.ü-ben voltam pár évig, szóval senki nem tud meggyőzni az ellenkezőjéről, mert napi szinten tapasztaltam! A baj ott kezdődik, amikor valaki rávetíti a munkájára a társadalmi problémáit, és ezeket nem tudja kizárni. Sajnálatos módon regényeket tudnék írni az ilyen esetekkel kapcsolatban.

2017. szept. 17. 06:43
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Tudjátok mit, meg is teszem! 59 éves cigány nénit hozott a mentő, fulladt orvos ül a székén, rá sem néz, hogy hívják? Papírok hol vannak? Jó mi a baja? Közben fejcsóválgatások, undor, jó eltelt kb. 6 perc de a betegen még mindig nem volt o2! Szaturált vagy 88-at. Cigány kislánynak kellett átmosni a sebét, megtisztítani a gennytől. A doki nem használt érzéstelenítőt, a gyermek meg szinte ordított a sírástól úgy fogták le többen is. Megjegyzem ott volt a tálcán a lidocain. Szülészetre érkezett egy huszonéves hölgy, doki első kérdése C-s? Ápolónő flegma mosollyal bólogat! A cigányoknak nem járt fájdalomcsillapító, nem illette meg őket a normális hangnem. Az orvosok jelentős része magasról tesz rájuk, a flegma ápolónők nagyrészéről meg ne is beszéljünk! Kajak ott volt egy faszi, és úgy beszéltek vele, mintha valami fogyatékos lenne! Én azelőtt ezt sosem képzeltem volna, de aztán az évek során megtapasztaltam és ebből lett elegem! A részegekkel még rosszabb a helyzet, a hajléktalanokról meg ne is beszéljünk. A biztonsági őrök, akik ott rohadnak kedvenc szórakozásuk brahiból szarrá rugdosni a piás manuszokat, úgy sem fog emlékezni alapon. A hajléktalanokat meg szerintem még újra sem élesztenék adott szituációban! Egy kalap trágya, amit ott művelnek. Gyakorlatilag szinte mindenhol ez megy, persze voltak osztályok, ahol kivétel volt és tényleg le a kalappal! De javarészt eszméletlen mennyiségű utálat csapódik le rajtuk, és nem sokszor nem kapják meg a megfelelő terápiát, ezt viszont tudom! Nem védem őket, de ez túlzás nem itt kellene megnyilvánulnia! Az ellátás, hangnem, minősége nem szabadna, hogy etnikai kérdés legyen!
2017. szept. 17. 07:04
 2/21 anonim ***** válasza:
58%

Azért, mert ők sem segítenek általában, így sok az előítélet feléjük.

De ha valaha dolgoztál volna egészségügyben, és 90-es IQ felett vagy, akkor te is ismernéd az állapotokat. Mindkét oldalon.

2017. szept. 17. 07:18
 3/21 A kérdező kommentje:

De ha valaha dolgoztál volna egészségügyben, és 90-es IQ felett vagy, akkor te is ismernéd az állapotokat. Mindkét oldalon. Engem te ne akarj kioktatni, mert nem fog menni! :D Pontosan erről beszélek, amit te is megfogalmaztál, hogy nem segítenek ők sem, ezért bla bla..

Erről beszélek, hogy az e.ü dolgozók java része az utálatot preferálja, és a hiányos, nem kielégítő terápiát! Csak te ezt nem tudod felfogni, mert hiányosak az agysejtjeid!

2017. szept. 17. 07:23
 4/21 anonim ***** válasza:
88%

Ezenneem nagyon lepődök meg az igazat megvallva. Csak hogy tisztábban láss, a nem cigányokkal se jobbak, akibe tudnak belerúgnak, holott orvosi eskü neg etika, stb... Na mindegy, ezért is néznek rád hülyén, ha nem magán orvoshoz mész, csak hogy a tbdet meg szépen fizeted, az egészségügyi bérek nevettségesek, az emberek hálátlanok (nem a betegekre gondolok), hálapénz ugye "nincs", de szülésenként "illik" pár huszast adni az orvosnak... Az agyamat eldobom az országtól amikor ilyet látok, hallok. Sajnos így nőttek fel a generációk, nehéz leszoktatni egy társadalmat a rossz szokásokról. Az igazat megvallva egyeseknél lehet az is bicskanyitogató és ezért bánnak rosszul Velük, mert tudják hogy semmit nem tett a közösbe (mert a tb Ugye az) mégis évente két dolgozó ember tbjét költi rá az állam (mi, adózó, dolgozó polgárok) és akkor még a segélyeket meg se említettem, meg hogy nekem már nyugdíjam se lesz állami, mert addigra összeomlik a rendszer, persze vagyok olyan hülye a férjemmel, hogy nem anyósomék vagy anyámék nyakára szülök gyereket, hanem normálisan akarom felnevelni őket, normalis életet akarok nekik, hogy értelmes emberek tanítsák, ne azok akiket máshova már nem vettek fel, így gyakorlatilag tőlünk csak vonják az adot és semmit se kapunk érte.

Két történettel zárok: Egy roma férfi úgy nyilatkozott, minek menjen dolgozni, megél a farkából (10 gyerek apja).

Másik pedig egy magyar lányról szól, aki bulizni ment ismerőseivel (nem ivott annyit amennyitől részeg lehetett volna) mégis úgy kelt fel hogy nem emlékezett semmire, bedrogozták, attól félt megerőszakolták. Tudod mit mondott az ügyeletes orvos? Nem kellett volna annyit inni. Ez a magyar valóság, sajnos nem véletlen hogy az értelmesebb orvosok sorra hagyják el az országot.

2017. szept. 17. 07:28
 5/21 A kérdező kommentje:
Hű! Talán ebből a kérdésből még vitafórum lesz. Remélem mindenki, normális, érdemi, kulturált nyelven próbál meg a kérdéshez kapcsolódóan hozzászólni. Igen, én ezt nem vitatom, hogy a jelentősebb része ilyen! Szemétláda ingyenélő mocsadékok! De ez még nem jelenti azt, hogy az alapvető egészségügyi ellátás, netán az emberi méltóságához való jogát a porba tiporják, csak mert roma! A magyarokkal sem sokkal jobb a helyzet, különösen ha szegény, de azért még most is ég és föld! És ezt váltig állítom, hogy ez így van! Nekem is van személyes negatív élményem, pedig én nem vagyok roma! De romákat azonnal kinézik! Már mennek a fujkálások, a felemelt hangok, ide üljön már le! Az nem számít, hogy akkor jár ott először.. sorolhatnám.
2017. szept. 17. 07:43
 6/21 anonim ***** válasza:
90%
Hogy nálatok ezt engedi a főorvos, főnővér, az egy dolog. Nálunk nem.
2017. szept. 17. 08:04
 7/21 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező: ismétlem, ha dolgoztál volna az egészségügyben, akkor nem kérdeznéd meg, hogy mi a baj az alkeszekkel és a hajlékony személyekkel, miért rühellik őket... Agresszívak, büdösek, és hiába kezelgetik őket, nincs előrelépés velük. Pusztán viszik az erőforrást, miközben a tényleg tisztességesen fizető és gyógyulni akaró emberekre nem marad kapacitás. Infarktusos beteg hal meg otthon mentőre várva, mert alkesztaxiként visszük a Józsit a héten már harmadszorra a detoxba. Agydaganatos beteg vár hónapokat a CT-re, közben az alkesz hajlékonyt egy hónapban kétszer is sürgősséggel megy CT-be, mert megint véres fejjel szedték össze az árokparton.

A cigányok közül pedig rengetegen egy percet nem dolgoznak, a segíjkét felveszik, a terhesgondozás ugye ingyé' van, a veszélyeztető magatartás következtében megszülető fogyatékos gyerek meg szintén az adófizetők gondja lesz. Egészségtudatosság nulla, ha betegek, általában nagyon nehéz őket is kezelni, mivel semmi együttműködés nincs bennük, nem értik meg a miérteket. Persze ezt a kevéske civilizált módon élő cigány szívhatja meg, ami igen szomorú. Ettől még az előítéletek sajnos sok helyen állnak. És ahogy hatos is írja, a legtöbb helyen pont a média visszhang miatt nem is meri megkockáztatni, hogy embertelenül bánjon velük...

De nyilván ez neked nem új.

2017. szept. 17. 08:25
 8/21 anonim válasza:
73%
Nem csak a ciganysagot nem latjak el. Magyar egeszsegugy nincs. A tobbseg nyomi penzehes orvosnak nevezett kuruzslo.
2017. szept. 17. 08:46
 9/21 szenes43 ***** válasza:
49%
Alapvető probléma hogy a kormány tagjai azoknak a retyerutyái meg azok akik megvannak bízva hogy tegyenek valamit az eü.-ért nem közemberi ellátást kapnak. VIP.eü. ellátás jár nekik,de másfél millás haviból magándokira is telik. Ezért megmagyarázzák tv.-ben,sajtótájékoztatón hogy tudják és dolgoznak rajta 4+3 éve de még eü. minisztérium sincs.
2017. szept. 17. 09:29
 10/21 anonim ***** válasza:
A magyarokkal is simán megteszik, nem kell meglepődni.
2017. szept. 17. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!