Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A hepatitis B védőoltás fáj?...

A hepatitis B védőoltás fáj? Hova adják?

Figyelt kérdés
Nem fog jobban fájni az előzőnél? Jövő hét szerdán lesz megkapva , és ez májbetegséget gyógyít.Ugye nem a májba adják?! Ugyanúgy a vállba?Milyen a tű vastagsága?Mennyi idő lesz a szúrás? 13/F

2017. szept. 16. 12:11
 1/9 anonim ***** válasza:
Ugyanazt az oltást kapod, mint előzőleg. Nem fog jobban fájni. Nem májbetegséget gyógyít, hanem megelőzi, hogy elkapd a hepatitis B vírust, ami a májbetegséget okozná.
2017. szept. 16. 14:58
 2/9 anonim ***** válasza:
És természetesen nem a májba adják (nincs olyan oltás, amit oda adnak!), hanem a vállba. Ne félj, semmi bajod nem lesz tőle!
2017. szept. 16. 15:01
 3/9 anonim ***** válasza:
Még jó, hogy nem a májba adják -
2017. szept. 16. 15:41
 4/9 anonim ***** válasza:
A felkarba szoktak beleszúrni
2017. szept. 16. 15:42
 5/9 anonim ***** válasza:
Vállba
2017. szept. 16. 15:49
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2017. szept. 17. 08:09
 7/9 A kérdező kommentje:
5 értelmes válasz egymás után , ilyen még nem volt :₩
2017. szept. 17. 12:02
 8/9 anonim válasza:
Én tavaly kaptam meg.Izomba adták, és a felkarra, már majdnem a vállnál. Az szúrás az nem fájt, viszont utána 5 perccel már elkezdett fájni a karom 3 órán keresztül. El is zsibbadt, az kb. 15 percig tartott.A fájás hasonlít az izomlázhoz.A mellékhatásai lehetnek: fejfájás, nyugtalanság, láz, hasmenés és hányás. Én a nyugtalanságot kaptam meg, de hamar elmúlt. Nekünk még volt ebből egy ismétlés 6 hónappal később.És mivel ez kötelező, ha ellógod, úgyis beadják csak más időpontban. Az egyik lány osztálytársam behisztizett a szuritól és hazament. Miután visszajött elmondták neki, hogy ha nem akarják megkapni az oltást, akkor 50000 ft bírság és még így is megkapják. Végül beoltották bírság nélkül.
2017. szept. 21. 16:42
 9/9 anonim válasza:

És még valami: a szúrás nagyon rövid ideig tart kb 2-3 mp-ig és nekünk előtte le is fújták valami érzéstelenítő spray-vel.

13/L

2017. szept. 21. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!