A hepatitis B védőoltás fáj? Hova adják?
Figyelt kérdés
Nem fog jobban fájni az előzőnél? Jövő hét szerdán lesz megkapva , és ez májbetegséget gyógyít.Ugye nem a májba adják?! Ugyanúgy a vállba?Milyen a tű vastagsága?Mennyi idő lesz a szúrás? 13/F2017. szept. 16. 12:11
1/9 anonim válasza:
Ugyanazt az oltást kapod, mint előzőleg. Nem fog jobban fájni. Nem májbetegséget gyógyít, hanem megelőzi, hogy elkapd a hepatitis B vírust, ami a májbetegséget okozná.
2/9 anonim válasza:
És természetesen nem a májba adják (nincs olyan oltás, amit oda adnak!), hanem a vállba. Ne félj, semmi bajod nem lesz tőle!
3/9 anonim válasza:
Még jó, hogy nem a májba adják -
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2017. szept. 17. 08:09
7/9 A kérdező kommentje:
5 értelmes válasz egymás után , ilyen még nem volt :₩
2017. szept. 17. 12:02
8/9 anonim válasza:
Én tavaly kaptam meg.Izomba adták, és a felkarra, már majdnem a vállnál. Az szúrás az nem fájt, viszont utána 5 perccel már elkezdett fájni a karom 3 órán keresztül. El is zsibbadt, az kb. 15 percig tartott.A fájás hasonlít az izomlázhoz.A mellékhatásai lehetnek: fejfájás, nyugtalanság, láz, hasmenés és hányás. Én a nyugtalanságot kaptam meg, de hamar elmúlt. Nekünk még volt ebből egy ismétlés 6 hónappal később.És mivel ez kötelező, ha ellógod, úgyis beadják csak más időpontban. Az egyik lány osztálytársam behisztizett a szuritól és hazament. Miután visszajött elmondták neki, hogy ha nem akarják megkapni az oltást, akkor 50000 ft bírság és még így is megkapják. Végül beoltották bírság nélkül.
9/9 anonim válasza:
És még valami: a szúrás nagyon rövid ideig tart kb 2-3 mp-ig és nekünk előtte le is fújták valami érzéstelenítő spray-vel.
13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!