Ha nem fizettem TB-t, akkor visszamenőleg is ki kell fizetnem?
Üdv! Lassan 1 éve nem dolgozok, mert esti suliba járok (szoftverfejlesztő szeretnék lenni, de ez mellékes) és ahol dolgoztam, ott egyáltalán nem akarták megoldani, hogy néha néha el tudjak menni órára, esetleg, hogy részmunkaidőben dolgozzak. Mivel nem dolgoztam, így a TB-t sem fizettem nagy szerencsémre beteg sem szoktam lenni, meg persze magánorvoshoz járok, amiért ugye fizetni kell..
Most végre felvettek részmunkaidősként egy boltba, ahol támogatják, hogy suliba járjak (utolsó év) (végre tudunk majd párommal kocsira/lakásra gyűjteni).. Gondolkodtam, hogy rendezni kellene a TB-s ügyeket.
Annyira nem vagyok képben a témában, sok mindent olvastam a neten.. Szóval ki kell fizetnem visszamenőleg a tb-t? Ha igen, még akkor is, ha egyáltalán nem használtam?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Egyetértek veled, az ilyen alapvető dolgokat tanítani kellene, nem csak utólag a saját kárunkon.
Lesz egyébként kis késedelmi kamat is, nem vészes.
Nálunk ugyanez volt, 2 éve itthon vagyok, mert az előző munkahelyen és a bejárás "kissé" kikészítette az egészségemet, illetve évek óta nem jött össze a baba és úgy gondoltuk, jobb, ha nem stresszelem magam új munkával, jó volt így is, legalább mindig volt friss vacsi, szép tiszta ház, mosott ruha, stb. Mivel anno érettségi után egyből fősuli, onnan meg azonnal munkába álltam, fogalmam sem volt róla, hogy fizetni kellene magam után. Mivel itthon voltam, soha, egyszer sem voltam orvosnál, sem házi, sem fog, sem nőgyógyász, semmi miatt... Aztán terhes lettem (végre :) ), és a dokinál az asszisztens mondta, h hohó, ugye tudom, hogy pirosan villogok a gépben?
NAV-hoz kell bemenni, egy nyomtatványt kell kitölteni arról, hogy mikortól kell visszamenőleg fizetni (az utsó munka v nappali tagozat után még 90 napig biztosított vagy, ezt számold le róla). Késedelmi kamat még így két évvel később sem volt. Kaptunk egy bakszámlaszámot, kiszámolta a hölgy, hogy mennyi az annyi, és ahogy tudtuk, részletekben befizettük. Azóta havi 7100 ft, mindig a köv. hónap 12-éig.
Igen, természetesen.
Svájcban is fizetni kell a havi 250 frankos egészségbiztosítást, akkor is, ha 10 évente egyszer veszed igénybe, és akkor sem ingyen kapod az ellátást, 1000 frank alatt nem térítenek semmit.
"ma 13:42"
Ha majd eljössz hozzám az ügyfélszolgálatra, szépen kioktatlak, hogy miért nem vagy tisztában ezzel és azzal, tájékozódj és ne csukott szemmel járj. Viszontlátásra.
Phaszkalap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!