Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » MRI vizsgálatnál le kell...

MRI vizsgálatnál le kell vetkőzni?

Figyelt kérdés
2017. szept. 6. 10:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2017. szept. 6. 10:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
csak az ékszereket kell levenni és a fém tárgyakat.
2017. szept. 6. 11:05
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem le kellett.
2017. szept. 6. 11:05
 4/8 anonim ***** válasza:
Csak, ha olyan ruha van rajtad, amin van fém, pl. cipzár, fémkapocs. Érdemes eleve olyanban menni, amin nincs ilyen, ez melltartóra is vonatkozik, ha nő vagy. Minden fémet le kell venni, de ha nincs ilyesmi a ruhádon, akkor csak a cipőt.
2017. szept. 6. 11:07
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! :)
2017. szept. 6. 11:49
 6/8 szenes43 ***** válasza:
Attól függ mit vizsgálnak rajtad. Koponya MRI.-n voltam és rátettek egy műanyag sámlifélét az arcomra,felül ki volt vágva és mondták hogy ne mozogjak. Semmit ne kellett levenni. A kezembe adtak egy labdafélét hogy azt nyomja meg ha esetleg nem bírom. Utána bevitt a gép és forgott,dübörgött mert egy óriási méretű elektromágnes a MRI.-gép. Jobb mint a CT.-az vitathatatlan az orvosi diagnózis felállításához,részletesebb.
2017. szept. 6. 20:28
 7/8 Ypszilon1980 ***** válasza:

Ez nem igaz. Rossz megfogalmazás, hogy jobb az MRI, mint a CT. A kérdés az, hogy mit néznek. Ha csontok, akkor CT egyértelműen, arra nem jó az MRI.

Levetkőzni nem kell, minek? A fémtárgyakat kell levenni, vagy ha a ruha olyan, amin vannak ilyenek, mondjuk díszítésnek, akkor kell csak.

2017. szept. 9. 23:28
 8/8 anonim ***** válasza:
Én ma voltam hasi MRI vizsgálaton. Semmi fémet nem szabad viselni, le kellett venni a farmert a cipzár és gombok miatt, melltartót sem szabad viselni stb. Mindenképpen úgy érdemes öltözni, hogy semmit se keljen levenni. :)
2021. ápr. 16. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!