A mentősök egy maszkot szorítottak az arcomra. Milyen beavatkozás volt az?
Figyelt kérdés
Sajnos nem emkékszem sokmindenre mert mielőtt magamhoz tértem sokáig eszméletlen voltam.Voltak még ilyen tappancsok is a mellkasomon.Azok akik alkor körülöttem voltak elég szűkszavúan nyilatkoztak arról hogy mi történt velem a kórházban meg inkább hagyjuk...Magyarországi EÜ2017. aug. 9. 22:05
1/10 anonim válasza:
Oxigent kaptal nagy vszinuseggel, a tappancsok pedig a szivet figyelo gep tartozekai. Jobbulast!
3/10 anonim válasza:
Gondolom az lelegezteto maszk volt es EKG tappancsok voltak a mellkasodon
4/10 anonim válasza:
A mellkasodon EKG elektródák voltak, a bizonyos maszkon keresztül pedig oxigént kaptál.
A maszk lehetett egy 100-as O2 maszk rezervoárral, melyből te vetted a levegőt spontán, vagy egy lélegeztető maszk, ballonnal, rezervoárral, mellyel a lélegeztetést végezték aszisztáltan/kontrolláltan (tehát rásegítettek a ballonnal a légzésedre/a ballonnal irányították a légzésed). Mivel az eszméletlenség nem egy szűk fogalom, ennél pontosabbat, biztosabbat nem tudok, sok mimdentől függ.
6/10 anonim válasza:
Valószínűleg nem volt kielégítő a légzésed ezért szükséges volt a lélegeztetés.Mivel sok esetben nem áll rendelkezésre lélegeztető gép a mentő szakdolgozók számára ezért ballon és oxigén palack segítségével lélegeztettek téged.Az hogy milyen okból nos elég sok esetben indokolt a lélegeztetés.
7/10 A kérdező kommentje:
De olyan van hogy már eszméletemnél vagytok és lélegeztetés szükséges?Mert mikor már a mentőben feküdtem akkor is rajtam volt a maszk egész a kórházig
2017. aug. 10. 23:11
8/10 anonim válasza:
Van olyan, aszisztált lélegeztetés pl könnyen lehet eszméletén lévő embernek is. De az is lehet, hogy a kórházba menet már csak egy sima O2 maszk volt rajtad, melyből spontán vetted a levegőt.
9/10 A kérdező kommentje:
Sikerült megtudnom hogy pontosan mi történt az egyik mentőstől aki segíthet rajtam.Nem nyugtattak meg de nagyon nem.Összeestem egy erdei séta közben és annyira gyenge volt a pulzusom és a légzésem hogy a körülöttem levő emberek elkezdték a szívmasszázst és a szájon át lélegeztetést.Aztán mire a mentő kiértek már volt pulzusom és pár percre rá magamhoz is tértem.Valóban a lélegeztető ballon maszkja volt rajtam.Kórházba szállításig egészen lélegeztettek aztán már arra sem volt szükség.
2017. aug. 13. 21:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!