Pajzsmirigy alulműködés esetén is csinálnak műtétet?
Már nagyon rég rájöttek hogy PM alulműködésem van kB 6 éves koromtól tudom(most vagyok 18).
Mostanában jók voltak az eredményeim.125g-s Letrox-öt szedek.Valaki mondta nekem hogy PM alulműködésnél is lehetséges a műtét és ha azt megcsináltatnám akkor még talán le is fogynák,igaz ez?
(18/f)
Hacsak nincs kórosan megnagyobbodva a pajzsmirigy, vagy nincs benne ún. göb, akkor nem fognak műteni.
Ugyanis minél kevesebb a pajzsmirigy, annál kevesebb a tiroxin és még rosszabbul lennél. Lefogyni sem lehetne.
A túlműködő pajzsmirigyet szokták műteni.
Szerintem szedd a gyógyszert, az használ.
Sajnálom, hogy nem tudok jobbat mondani. Ha ilyen régóta van és ilyen súlyos, akkor még jó, hogy így is vagy.
Szerencséd, hogy fiú vagy, így lehet gyereked, mert az ilyen beteg nőknél folyamatos hormonpótlás kell, hogy egészséges legyen a baba.
Hypothyreosisnál nincs értelme műteni. Ha kivennének ennyi+annyi pajzsmirigyszövetet, azzal csak még súlyosabb lenne a dolog. Pajzsmirigy-túlműködésnél lehet csak műteni, és ott is elég necces téma, mert ha túl sok szövetet távolítanak el, lehet hogy utána átmegy alulműködésbe.
Sajnos semmi biztatót nem írnak a hypothyreosisról. Hacsak nem jódhiány idézi elő, az állapot visszafordíthatatlan és egész életre szóló. Hormontablettát kell szedni életed végéig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!