Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mit csináljak ha fáj a lábam...

Mit csináljak ha fáj a lábam a futástól? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy szeretnék 1 kicsit fogyni futással. Csak az a probléma, hogy akármikor futok kb 200 méter után a lábamba nyilal a fájdalom. Nem is az izmom fáj hanem a sípcsontom. Ennek következményeként pedig nem tudok futni. Szerintetek mit kellene csinálnom? 45/F

Kössz az értelmes válaszokat.

2010. máj. 21. 16:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
szerintem vegyél egy lúdtalpbetétet˘!
2010. máj. 21. 16:59
 2/11 gratis30 válasza:
Sétálj sokat inkább és fokozatosan kezdjed el a futást!
2010. máj. 21. 17:00
 3/11 anonim ***** válasza:
légyszi válaszolj arra ami ez a kérdés alatt van .mert azt én tettem fel
2010. máj. 21. 17:01
 4/11 anonim ***** válasza:
Vegyél egy jó futó cipőt. Figyelj rá, hogy a talajnak is megfelelő legyen amin futsz. Kérd egy eladó segítségét, ha egyedül nem megy. Az igaz, hogy nem úszod meg 2000ft-ból, de legalább nem teszi tönkre a lábadat a rossz cipő és nem félévig jó.
2010. máj. 21. 17:06
 5/11 anonim ***** válasza:

Először is, írd meg az adataidat, hogy hány centihez hány kiló vagy, mekkora a túlsúlyod. Jelentős túlsúllyal ugyanis egyáltalán nem ajánlott a futás, mivel tönkreteheti az ízületeidet, és ez nem megfordítható folyamat. Inkább gyalogolni, túrázni kellene kezdetben.

Másodszor, a tüneteid csonthártyagyulladásra utalnak. Pihentesd, jegeld, kenegesd gyulladáscsökkentővel, és ne fussál, amíg kicsit is fáj. Utána pedig -- ha nem túl nagy a túlsúlyod! -- vegyél egy rendes futócipőt, ahogy felettem írták, ne fussál "edzőcipő" vagy "sportcipő" nevű készítményekben. Figyelj a terhelés fokozatos növelésére, valamint a futóstílusra, hogy ne vágd oda túl erősen a lábadat.

2010. máj. 21. 17:12
 6/11 A kérdező kommentje:
180 cm magas vagyok és 100kg körül
2010. máj. 21. 18:03
 7/11 anonim ***** válasza:
Az elég jelentős túlsúly, szerintem ne fussál, amíg le nem adsz valamennyit. Nézd meg itt: [link]
2010. máj. 23. 11:37
 8/11 anonim ***** válasza:
Meg itt: [link]
2010. máj. 23. 11:39
 9/11 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat:)
2010. máj. 23. 12:13
 10/11 anonim ***** válasza:
Valahol olvastam, hogy könnyen megfájdulhat az ember lába, ha betonon fut. Azt mondják, hogy a legjobb az ütéselneyelő talaj, gondolok itt fűre vagy valami hasonlóra.
2010. máj. 23. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!