Operáltak már le rólatok anyajegyet?
Nekem sok éve volt ilyen. Adnak fájdalomcsillapító injekciót és gyökerestül kiműtik, majd összevarrják. Kb 10-15 perc. Nem fáj a műtét, utána, ha majd múlik a fájdalomcsillapító hatása sajoghat egy kicsit, akkor bevehetsz valamit.
Már, hogy véreznél el? :-D Ha otthon magadnak kivágnád (de inkább bízd az orvosra) akkor se véreznél el :-D
Szia!
Nekem ma szedtek le kettő gyanúsat a combomról.
Előtte én is nagyon féltem, de végig avval nyugtattam magamat, hogy inkább most kibírom ezt, mintsem valami komolyabb bajom legyen a jővőben.
Akkor elmesélem, hogy s mint történt ez az egész:
Bementem, kérték, hogy tegyen szabaddá az említett területet- vedd le a gatyád- majd felkellett feküdnöm egy műtős-asztalra. A doktornő megkérdezte, van-e akármilyen gyógyszerérzékenységem, én meg nemet válaszoltam.
Beadták a lidocaint- kettőt kaptam a két anyajegy miatt- de előtte befújták valamilyen hideg spary-vel. Közben elkezdtek velem beszélgetni (az asszisztens is jelen volt, segédkezett), nagyon kedvesek voltak. Először a dokinő megnyomta szikével, hogy érzem-e. Mondtam, hogy nem, majd azt válaszolta, ha éles fájdalmat érzek szóljak, mert akkor tud még adni érzéstelenítőt.
Erre nem volt egyáltalán szükség, igazából nem is éreztem semmit belőle. Egyedül amikor a vér folyt végig a lábamon, azt éreztem, de ennyi. Utána összevarrták a sebet, bekötötték. Mondták, hogy üljek fel, kérdezgettek, hogy nem szédülök-e vagy bármi más. Eközben megbeszéltük a varrat-szedés és a következő levételek időpontját.
Kibírható, de ne stresszeld rá magadat.
Dehogy fogsz elvérezni, ne is gondolj ilyenekre.
Ez egy rutin beavatkozás :)
Most ,hogy lassan kimegy a lidocaon kezdem érezni, ahogy mozgásnál a seb húzodik. Enyhén kellemetlen, de még bőven túlélhető.
Viszont készülj úgy, hogy lehetséges, hogy beálmosódsz az érzéstelenítőtől. Legalábbis én már így nyolckor is teljesen álmos vagyok, pedig éjjeli bagoly vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!