Zsírkorpa. Hogyan lehet kezelni?
Szia.
Fésű,samphon és a többiek
Nincs odahaza saját fésűd? Nem is tudod,mi az élet!!!
Szóval: a minimum az,hogy saját fésűd legyen. Fésülködésnél a fésün zsír,korpa és faggyú marad
(ez komoly!) és ez kitünő táptalaj a baktériumok számára,még ha ez nem is látszik. Ezek a baktériumok minden fésülködéskor ismét a hajba,a fejbőrre kerülnek.Ezért a hajápolás a fésűnél kezdődik.
A jó fésű természetes anyagból,úgynevezett keménygumiból készül,fodrász kellékesnél kapható pl.Matador. Ezeknek a felületén nehezen tapadnak meg a bacik. A műanyag felületén viszont könnyebben megmaradnak, ezért azt ajánlatos gyakrabban tisztítani. Igaz ,hogy a keménygumi fésűk drágábbak mint a gumi,viszont kevésbé kopnak,és így tovább tartanak.
Samponok:
szerintem ha valamilyen problémád van,( zsíros,korpás,száraz haj) a legjobb megoldás,ha gyógyszertári készítményt veszel.Így biztos lehetsz benne,hogy a megfelelő hatóanyag benne van.Mindenkinek van egy gyógyszerész ismerőse,de ha nincs, akkar is bátran elmondhatod a gondodat a gyógyszertárban.Én nem mondom azt hogy az agyon reklámozott hajmosó szerek egyike másika nem az ami,de az biztos,hogy a reklám árát Te fizeted meg! Az alábbi táblázatban egy kis segítség,hogy milyen hajra milyen sampont javasolnak az okosok.
Zsíros,vagy zsíros korpás haj ill. fejbőr mosására javasolt sampon Száraz,vagy száraz korpás haj mosására javasolt sampon Normál haj mosására
javasolt sampon
szalicílos vagy kénes sampon
két haj mosás között száraz sampon
(ez olyan majdnem mint a baba púder)
ezzel szárazon bedörzsölöd a hajadat,
majd alaposan kifésűlöd,kikeféled a hajadból a száraz sampont
válassz tojás sárgáját tartalmazó sampont,
utánzsírozó és nedvesség kötő anyagot tartalmazó sampont
kérjél gyógyszertárban,vagy írassál fel orvosoddal száraz hajra való krémet,balzsamot
kivállóan tisztít a tojás sárgája is!
itt a legegyszerűbb a dolgod,de el is cseszheted,
ha nem vigyázol!
ne használj túl erős,vagy túl tömény samponokat,mert ha túl sokszor kimosod a természetes zsírokat a hajadból,felborulnak a normál élettani hatások
szerintem a legjobb az egyszerű,semleges kémhatású bőr és hajkímélő sampon pl.baba vagy gyermek sampon,esetleg kamillás,azulénes kivonattal (csiraölő hatású szénhidrogén)
húú! ez piszok tudományosan hangzott,de a képzett eladó vagy gyógyszerész tudja miről van szó...
Ezt találtam neked a google-ban,remélem tudtam segíteni,ha nem bocsika a hülyeségért!!! :-)
20/L
Szia.
Utolsó válaszoló vagyok,ezt nem magamtól írtam...
de remélem tudtam segíteni.
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!