A kórházi személyzet begyógyszerezi a számukra idegesítő hozzátartozót. Ezzel mit lehet kezdeni?
Édesapám már hetek óta kórházban van, nagy műtéten esett át, az állapotában változás állt be és más osztályra került át - ott pedig első pillanattól kezdve egyértelműen gyógyszerezik nyugtatókkal. Ennek következtében egész nap alszik, pelenkát adtak rá, amik ezeleőtt soha nem fordultak elő. Megnéztem a kórlapját is, nem csak feltételezem, hanem tudom, hogy szándékosan reggel és délben nyugtatókat adnak neki, hogy napközben a lehető legkevesebb probléma legyen vele. Telefonon elérhetelen, mert mindig alszik, személyesen is alig van magánál, félrebeszél, elmosódott a tekintete, a mimikája, stb. Borzasztó, szívszorító látványt kelt.
Nehezen, alig tudja ellátni magát, emiatt biztos nehéz volt a nővéreknek, de ezt akkor is túlzásnak tartom. Mit lehet ezzel tenni? Kihozni nem tudom, mert nincs olyan állapotban, az állapotával pedig csak ebben a kórházban foglalkoznak. Álljak le az orvossal beszélni, vagy komolyan mit lehet csinálni?
Hát, ahol én voltam kórházban, ott konkrétan könyörögni kellett még egy fájdalomcsillapítóért is :) Szóval itt biztosan nem gyógyszereznek be semmit sem.
Apukádnak milyen műtéte volt? Nem lehet, hogy az állapota annak a következménye? Vagy ha komoly műtét volt és nagy fájdalmai vannak, akkor is kaphat bódító szereket.
Ha kétségeid vannak, akkor keresd fel a betegjogi képviselőt, ki van írva minden intézményben a neve és elérhetősége. Ő tudni fogja, hogy hogyan kell intézkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!