Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Milyen szűrésre érdemes elmennem?

Milyen szűrésre érdemes elmennem?

Figyelt kérdés

úgy éreztem 25 évesen leakarom mindenemet ellenőriztetni amivel baj lehet. Majd aztán egy 5 év múlva gondoltam.

Voltam fogorvosnál, szemészeten, bőrgyógyásznál, hallásvizsgálaton, füll orr gégészeten, vastagbéltükrözésen, vérvételen, nemibeteg gondozóban, urológian, de a prostata vizsgálaton nem. Vércukorszint mérésen.

Kérdésem mi az ami kimaradt és lehet beteg? (még ha csak egy minimális esély is van rá) És persze olyan ami a vérből nem derül ki.

Én amit számításba veszek, prosztata, tüdő, szív

2017. máj. 15. 19:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
51%
A hipochondria megmérgezi a lelked és az életed !
2017. máj. 15. 19:25
 2/11 anonim ***** válasza:
64%
A szomszédom is járt mindenféle szűrésre mégis meghalt rákban ! Igen kell járni szűrésekre,de ez már beteges amit te csinálsz !
2017. máj. 15. 19:28
 3/11 anonim ***** válasza:
51%
Ne szexelj mert ott sok nyavalyát ellehet kapni és kampó !
2017. máj. 15. 19:30
 4/11 anonim ***** válasza:
51%
Gyomortükrözés, vese és hólyagtükrözés .
2017. máj. 15. 19:45
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Én, mint szakember, azt mondom, hogy teljesen jól csináltad, aki lehulyez az ostoba.

Hasi- és pajzsmirigy ultrahang+tüdőszűrő (a hagyományos RTG helyett low-dose mellkasi CT, sokkal pontosabb). A borgyogaszatot pedig évente ajánlom.

Csaladodban előfordult rákos vagy egyéb genetikai eredetű betegség?

Milyen rizikotenyezok állnak fenn nálad? Dohányzás? Alkohol? Sport milyen rendszerességgel? Étrend?

2020. ápr. 20. 12:47
 6/11 anonim ***** válasza:
EKG, ultrahangok, koponya MRI, bár ezeket nyomós indok nélkül valószínű csak magánúton tudod intézni.
2020. ápr. 20. 13:15
 7/11 A kérdező kommentje:

Nem dohányzok és nem is iszok alkoholt

sportolok, amatőr szinten foci ott van sportorvosnál EKG.

ilyenkor meg eljárok futni meg itthon edzek valamit.

kajára próbálok figyelni, de nehéz mert anyukám sokszor ad nekem édességet pl süt egy tortát, de pl hamburgert, pizzát sosem eszek, gyümölcsöt és zöldséget szinte napi szinten eszek. Most a céklát erőltetem, mert alacsony volt a vasam.

Családban volt sajnos 3 nagyszülő infarktus, a 4. agy+ tüdő daganat, nagybátyám vastagbél daganat.

Anyukámnak szerencsére semmi :)

Apának és a tesójának mindkettőjüknek volt infarktusa 40-50 között, mindkét tatámnak 50 körül, ők túlélték. Sajnos mamám 56 évesen belehalt az infarktusba, de nála a túlsúly is tényező lehetett. Szóval a genetika nem hiszem, hogy velem van. Viszont az egyik tatám 80 évesen él még, pedig 50 éves koráig nagyon durván ivott, és a cigit is csak pár éve tette le.

Koponya MRI-t még távolinak tartom.

A többit viszont magam is olvastam már, ezeket az ultrahangokat és a tüdőszűréseket, hogyan tudnám megcsinálni? Nem most akarom majd ha lemegy a vírus.

2020. ápr. 20. 14:50
 8/11 anonim ***** válasza:

Akkor teljesen jogos volt az összes vizsgálat. És bátorítok mindenkit H csinaltassa mindenki, aki tudja.

A szív-es érrendszeri betegségek elleni legjobb étrend a mediterrán. Szóval ajánlom figyelmedbe és a kardios mozgásformák. Edzőtermi edzéseket nem ajánlok, emelik a vérnyomást a kinyomasok sajnos.

Háziorvostol tudsz kérni beutalót ultrahangokra. Hasi és kismedencei ultrahangre lehetőleg reggel kérj időpontot, éhgyomorra, csak buborékmentes vizet igyál előtte és ne menj mosdóba. Ha kiurited a hugyholyagod(tehát legyen telt a hugyholyagod), akkor a prosztatat nem fogja látni a radiologus.

Low-dose mellkasi CT-t magán úton ajánlom, affidea pl, az sok helyen van az országban.

És tényleg hatalmas pacsi neked, büszke vagyok az ilyen emberekre. Másokra meg ne hallgass, nem vagy hypochonder (ráadásul leírni sem tudják), csak felelős állampolgár:))

Pajzsmirigyrew

2020. ápr. 20. 19:22
 9/11 anonim ***** válasza:
Pajzsmirigyre pedig nem kell.semmi előkészület.(bocsi ez lemaradt, ráadásul telefonról írok)
2020. ápr. 20. 19:24
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a részletes választ :)

még azt az egyet kérdezném meg, hogy ezekre a szűrésekre milyen gyakran szükséges eljárni, hány évenként?

2020. ápr. 20. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!