Kardiológián nyelőcsöves szívultrahangra küldtek. Fontos ez? (lent)
Véleményem szerint az ASD elég jól kimutatható ultrahanggal, szerintem mindenképpen megéri elmenni a vizsgálatra. Ahogy utánanéztem, a TEE az egyik alapvizsgálata ennek a betegségnek a diagnosztizálásában:
Konyhanyelven ez egy lyukat jelent a két pitvar között. Sokszor ártalmatlan jelenség, de sajnos 1) agyi infarktus forrása lehet (átmennek rajta kis vérrögök, és elzárják az agyi eret), 2) ha nagyon nagy, akkor keringési zavarokhoz vezethet.
Nyugodtan kérdezd meg az orvosod, hogy miért tartja ezt fontosnak, és tartja-e annyira súlyosnak, hogy muszáj elvégezni ezt a vizsgálatot.
Amúgy ha már így továbbküldött, látatlanban azt gondolom, hogy nagyobbnak véli azt a lyukat, mint ami még "belefér" az ártalmatlan kategóriába.
Azt mondta, néha mintha látná, de nem látszik végig, és ha ott is van, kicsi ahhoz, hogy keljen valamit csinálni vele.
Kérdezte tőlem, h kérjen e időpontot nekem erre a vizsgálatra, és igent mondtam, mert nem tudtam mi az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!