Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Itt két ellentétes álláspont...

Itt két ellentétes álláspont van melyik az igaz?

Figyelt kérdés
Férjemet kérdeztem hogyha valaki haldoklik,megindult a szūlése vagy egyéb súlyos eset van akkor is ellátják e ha nem fizeti a tb-t?Azt mondta akkor nem látják el.Viszont én bennvoltam a hivatalba megkérdezni hogy milyen esetbe nem kéne fizetni a tb-t és azt mondták akkor kapnék felmentést alóla ha a férjem keresete nem haladna meg egy x összeget vagy ha nem lenne neki se jövedelme.Tehát ebből az következik,hogy akinek nincs munkahelye,segélye, se házastársa aki dolgozna,esetleg hajléktalan is akkor attól nem követelik meg a tb fizetését mivel nem tud miből?A kórházba ugyanugy ellátják?Azért kêrdezem mert férjem szerint lehet bármilyen sūrgős eset nem fogják ellátni az illetőt,de a hivatalba meg ezt a választ kaptam hogy van felmentés alóla.A két teória egymással ellentétes.Akkor most hogy van ez valójában?
2017. ápr. 17. 00:57
 1/4 gnoomage ***** válasza:
Ellátják akkor is... Pl valakit kirabolnak és össze verik. Kihívják a mentőt és mivel az iratok a tárcában voltak annak is annyi. A mentős ettől függetlenül befogja vinni és mindent megtesz érte.
2017. ápr. 17. 01:52
 2/4 anonim ***** válasza:

Úgy van, hogy ellátják - mivel sürgősségi/életmentő beavatkozás -, de utána a gatyádat is ráfizeted.

Maga a kiszállás-ellátás, meg benn tartózkodás is horribilis összeg, amire rájön az összes elmaradás.

És ilyen nincs, hogy nem fizetsz tb-t, a férjed fizeti helyetted, vagy bárki, aki tudja.

Nyilván, egy hajléktalant nem csesznek meg, de téged simán, mert lenne, aki leperkálja helyetted azt a 7 rongyot - megjegyzem, tök feleslegesen, mert sztk-ba az ember halni megy.

2017. ápr. 18. 12:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Ellátják ugyanúgy, ha nincs TB-je, viszont kiszámlázák az összeget. Nagyon indokoltnak kell lennie, hogy ne számlázzák ki (életmentő műtét egy autóbaleset miatt, stb).
2017. ápr. 18. 12:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Sürgősségi ellátás mindenkinek jár, ha nem fizeted a TB-t, akkor kiszámlázzák, majd NAV tartozás lesz ha nem rendezed.
2017. ápr. 26. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!