Ma megyek vissza az orvosomhoz, kiírta előre a gyógyszert, de elhagytam a recepteket. Azt mondta, kiküszöbölhető, ha valaki más nevére írja ki nekem. Ez hogyan működik?
Amúgy is elég idióta a rendszer, mert nekem pl. úgy írják fel a "havi adagot", hogy 28 szem van egy dobozban az adott gyógyszerből, ami nyilván nem elég egy hónapra. (Három havi adagnál meg már ugye 5-6 szem hiányt jelent, így mindig korábban kell íratnom, mint amikor letelik a 3 hónap.)
Ennél csak az volt rosszabb, amikor még azt is ráírták a receptre, hogy melyik hónapban lehet kiváltani, de szerencsére ezt már eltörölték.
8. Legfőképpen azért, mert régen számtalanszor volt olyan,hogy fel lett írva egy havinál több egyszerre (főleg amíg 1 recepetre 3 havit lehetett) és idő közben vagy meg kellett változtatni a terápiát, vagy meghalt a beteg és így rengeteg feleslegesen kiváltott gyógyszer volt,ezeken pedig nem kis állami támogatás. A visszaéléseket a kögyógyosok szokták "elkövetni" amikor egész gyógyszerlistákkal szoktak jönni,hogy mit kérnek,mert az inegyn gyógyszert szomszédoknak,ismerősöknek,sőt piacokon,kapualjakban adogatják el.
Egyébként valóban,ha olyan a gyógyszer úgy szoktuk megírni (körzeti nővér vagyok), mintha emelni kellene az adagot, ha pedig ez nem megy ,akkor családtag,de akár más beteg nevére is. Pl. nekem már számtalan betegségem van,mert gyakran a saját nevemre írok fel gyógyszereket. :)
"A visszaéléseket a kögyógyosok szokták "elkövetni" amikor egész gyógyszerlistákkal szoktak jönni,hogy mit kérnek,mert az inegyn gyógyszert szomszédoknak,ismerősöknek,sőt piacokon,kapualjakban adogatják el. "
Ez egy akkora baromság. A közgyógyos kizárólag a kórház által javasolt gyógyszert kapja közgyógyra, és azt is csak akkor, ha a a falu, város stb. jegyzője jóváhagyta azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!