Orrsövényferdülés műtét után mire számítsak?
Sziasztok! Tapasztalatokra lennék kíváncsi. Orrsövényferdülésem van és műteni kell. Műtét után mikortól végezhetek fizikai munkát?
Feldagad az orrom ? És ha igen meddig?
Nem akarom hogy nagy orrom legyen :)
Mennyibe kerül maszekon egy ilyen műtét?
Köszönöm
25/L
Szia, én 23 voltam mikor megműtöttek. A műtét után pár órával ki is vették az orromból a "tömést" amit a műtétnél beleraktak vérzés ellen. Ez után már semmi nem látszott az orromon, szóval nem volt feldagadva meg semmi. Még majdnem egy napig folyt belőle ilyen váladék.
Kaptam orrcseppet, meg valami krémet. Egy hetet voltam otthon, a doki azt javasolta hogy két hétig ne végezzek fizikai munkát és kerüljem a hajolást, erőlködést.
Ami nekem rossz volt még, hogy az elején csak hanyatt fekve tudtam feküdni, mert egyébként ha megnyomtam az orrom az fájt.
Árat nem tudok, nekem a Péterffyben csinálták.
Nem én írtam ki a kérdést, de éppen erre készültem, amikor belépve a kategóriába, megláttam ezt.
Nekem is volna egy kérdésem:
Hogyan zajlott maga a műtét? Altatásban vagy helyi érzéstelenítésben? Milyen mégis? Utána meddig kell benn maradni?
Én nagyon félek ettől.
1.vagyok
Felnőtteknek nem szokták, de nekem altatásban csinálták, mert nagyon paráztam, igy nem emlékszem semmire. A kórteremben az ágyamban ébresztettek, mikor kitoltak a műtőből. Utána még pár órát aludtam. Utána rögtön ehettem, ihattam.
Másnap délelőtt engedtek haza.
2. vagyok
Köszi a választ!
Valószínű, hogy ha oda kerül a sor, nekem is altatásban lesz. Ugyanis nagyon parázok tőle. Évek óta "készülök" rá, aztán inkább mégse. Pedig fontos volna helyretenni, és nem pusztán "esztétikai" okokból, hanem eü.-i miatt.
Szia
Nekem elég friss az élmény. 30 éves férfi vagyok.
Operáció altatásban zajlott, gyors és fájdalommentes volt. Helyi érzéstelenítést csak mazochistáknak ajánlom akik végig akarják élniműtétet. 1 óra szokott maga a műtét lenni, utána fel is ébresztenek. Nekem volt egy kis kavavar - 2 órát voltam bent.
Tamponnal az orromban ébredtem, nem fájt ébredéskor. Tamponból szilikonost kaptam, amiből szépen lassan jött kifelé a váladék. Orvos elmondása szerint ez kevésbé fáj mint hagyományos. Tampon két napig volt benne, kiszedés után engedtek haza. Amikortól kiment fájdalomcsillapító operáció embertpróbáló két nap volt. A tampon feszíti az orrüreget és az én esetemben műtét miatti sokktól és fájdalomtól aludni is alig tudtam (1 órás alvások az se sok).
Amikor kiszedték a kb 10 centis tamponokat, sokkal jobb lett elmúlt a feszítés. 1 nap nyugi volt, utána belázasodtam. Kiszedés után vérzett, váladékozott és egy napra rá hegesedett be teljesen. Orron át lélegezni tampon kiszedés után 2-3 nappal tudtam.
Egyelőre itt tartok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!