Vért akarok adni, de félek mert 5 dl-t szívnak le. Veszélyes ez? Hatással van valamire? Mi ajánlott utána pár napig? Mit egyek és mit igyak?
Dehogy veszélyes! Előtte érdemes többet inni (de enni is kell!) , akkor könnyebben is megy, meg kisebb eséllyel szédülsz meg. Utána meg megintcsak: enni, inni! Ennyi a titka. Én régebben rendszeresen adtam, mostanában sajnos nem jön össze... :( Szerettem a véradóba járni, kedvesek voltak és jó érzés volt, hogy segíthetek.
Az 5 dl egy egészséges embernek nem megterhelő! Annyit érezhetsz esetleg, hogy kicsivel fáradékonyabb vagy pár napig. De ha SOK folyadékot iszol és rendesen eszel, akkor lehet, hogy ennyit se veszel észre.
Nem vagyok szakértő, de valahol olvastam, hogy még egészséges is, mert utána friss vér termelődik. Annyi haszna mindenképpen van számodra is, (leszámítva a a jó érzést, hogy segíthettél), hogy előtte megvizsgálnak, és a véredet is kielemzik, így tulajdonképpen kapsz egy kivizsgálást is minden alkalommal.
Menj nyugodtan, nem fogod megbánni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!