Ha megfáztam egy kicsit, attól még mehetek fogorvoshoz foghúzásra, vagy úgy nem fogja kihúzni?
Egy jó ízlésű, kulturált emberben fel sem merül ilyen kérdés. (Már bocsánat!) Nem fertőzöm sem az orvosom, sem a mellettem (akár órákig) üldögélő betegeket. Alapvetően, munkába sem járunk betegen, mert a fertőzéssel több kárt okozunk, mint az egy főnyi hiányzásunkkal. (de persze sokan erre is tojnak)
Alapvetően nem javasolják, de persze egyes orvosok hozzáállása eltérhet ettől.
Számodra is nagyon kellemetlen lehet, ha fogorvosi, szájsebészeti beavatkozás közben bedugul az orrod, vagy köhögési roham jön rád.
Foghúzás vagy szájsebészeti beavatkozás (pl. megnyitott arcüreg) esetében pedig kifejezetten káros a tüsszentés, az orrfújás! Az egyszerűbb foghúzásnál is komoly vérzést okozhat, az összetettebb műtétnél pedig még nagyobb galibát.
(halkan jegyzem meg, első fogak kezelésénél még az orrodat sem fogod érezni az érzéstelenítéstől, viszont olyan ingert tapasztalhatsz, mintha be lenne dugulva. Ez már önmagában is kellemetlen, ha pedig taknyossággal párosul...)
Gyulladásos betegség esetén pedig szintén nem szabad elmenni fogászati kezelésre. A bakteriális fertőzés (torokgyulladás) esetén a kezelt terület is felülfertőződhet.
(Hozzáteszem, én nem vagyok orvos, ám apósom szájsebész főorvos, és ilyesmiket szokott mondani, mint amiket leírtam. Ő szigorúan nem javasolja!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!