Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Meddig tart a műtét?

Meddig tart a műtét?

Figyelt kérdés
Epekőműtét laporoszkópos eljárással? Katéter kell? Vagy az csak a hosszabb műtétekhez kell? A hashajtást keserű sóval oldják meg,gondolom inni kell.
2010. máj. 10. 10:35
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem is volt epe műtétem, nekem az egészet eltávolították, nem csak a követ. Nem kell katéter, és nekem hashajtásom sem volt!

A műtét mindennel együtt - betolással, ottani előkészítéssel és a kitolással - kb. másfél óra.

A katétert hosszabb műtéteknél alkalmazzák. Ha valamiért mégis kapnál, azt elméletileg akkor rakják fel, mikor már alszol.

2010. máj. 10. 12:47
 2/7 anonim ***** válasza:
Igen, a keserűsót egy pohár vízben feloldod és megiszod.
2010. máj. 10. 13:45
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Nekem is eltávolítják az epehólyagomat.Gondolom ilyen gyomorszonda féleség sem lesz?!
2010. máj. 10. 21:07
 4/7 anonim ***** válasza:

12:47-es vagyok!

Nem semmi ilyen kütyü nem volt bennem! :-)

Ne parázz!

Engem este műtöttek, reggel 7-kor már ki is rángattak az ágyból! Szerdán csinálták, szombaton hazaengedtek, hétfőn már dolgozhattam.

Utána semmi fájdalmam nem volt, illetve kellemetlen érzet volt, mert gázt nyomatnak a hasfal és a belek közé, hogy jobban hozzáférjenek a területhez, és ettől pár napig felfúvódást éreztem!

Nekem talán azért nem kellett a keserűsó, mert kedd éjjel kerültem kórházba, és majdnem 24 óra eltelt a műtétig.

2010. máj. 11. 04:25
 5/7 A kérdező kommentje:
Elméletileg 1 nappal hamarabb kell befeküdni. Téged hol műtöttek?
2010. máj. 11. 14:01
 6/7 anonim ***** válasza:

A 2. kerületi Budai Irgalmasrendi Kórházba.

Kedd este ügyeletre mentem, mert azt hittem erősebb gyomorrontásom van, nem tudtam, hogy epekövem van. :-)

Ügyeletes beküldött a Margit kórházba, ott ultrahangot csináltak, és tovább küldtek azzal, hogy maradhatok is, de ők csak jegelni tudják és fájdalomcsillapotózni, vagy megyek a B.I.K.-be, mert szerintük ezt műteni kell.

Éjjel 1-re meg is érkeztem hozzájuk, és szerdán este 8 körül toltak a műtőbe, bár erre nem emlékszem tisztán, annyira görcsöltem! :-(

Mielőbbi gyors felépülést kívánok!

2010. máj. 11. 15:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod.Igazából csak a műtétig tartó időszak a nehéz, a várakozás miatt.Ott már hamar lemegy minden gondolom.
2010. máj. 11. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!