Komolyan megvonhatják a támogatást, ha nem szedem be a gyógyszereket?
Milyen támogatásról van szó?
Receptre kapható gyógyszereknél van többféle pl normatív, kiemelt stb. Ezeket nem lehet megvonni.
A vény nélküliek meg szabad árasak, azokat meg nem érinti ez.
A barátod fejében valami össze van keveredve. Korábban volt arról szó, hogy a krónikus betegek támogatását megvonhatják abban az esetben, ha nem szedik a vérnyomásgyógyszert, cukorgyógyszert, stb, mivel felesleges fillérekért kiadni ezeket a gyógyszereket, ha úgyis bäsznak rá. De ez sem valósult meg, mert magyar ember rögtön felháborodik, ha valamiért felelősséget kéne vállalnia.
Nem a megfázásra adott szerekről van szó.
látják ha akarják most is, az oep-nek van elektronikus nyilvábtartása, abban az utolsó kiváéltott recepted minden adata ott van, szal ha akrjék tudják ellenőrizni.
viszont!
bekerül a képbe az Eü -önrendelkezési jogod, azaz dehogy kell beszedned. nekem is volt egy agybeteg háziorvosom, minden szir-xart felírt, én meg persze dobtam a frászba, ennyi. (mielőtt vki kritizál, szakmabeli vagyok, ellenben sajnos sok szakmabeli nem igazán van a tudomány csúcsán a legtöbb kérdésben, és sokszor tényleg lehet h jobban jár a kedves beteg ha a kukába teszi :D )
47%-os, tényleg vannak háziorvosok, akik hülyék (antibiotikum vírusos pharyngitisre, lázcsillapítás indokolatlanul, stb.), de kezd a fäszom telelenni a GyIK-es "szakmabeliekkel". Épp egy "szakmai" kérdésnél égette magát egy másik "szakmabeli" barom. Jobb lenne, ha ezeket a jelzőket a sok kamugép elfelejtené. Nem lesz nagyobb szava attól senkinek, hogy orvosnak hazudja magát kórházi takarítóként.
Légyszi hozz konkrét példákat, sztorikat, hogy legalább megállapítható legyen, hogy mennyire van közöd valóban a szakmához. Ha tényleg szakmabeli vagy, akkor megérted és menni fog, mert a saját érdeked (is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!