Az normális, hogy 4 hét utánra kaptam időpontot a kardiológiára?
Nem szokásom orvost játszani, de két hete stabilan fennálló ilyen tüneteket azért nem árt komolyan venni szerintem. Minden tiszteletem a háziorvosé, de mivel Ő nem szakorvos, ezért szerintem nem túlzás a részemről, ha nem tekintem szentírásnak a véleményét.
A vérnyomásom teljesen normális. 120-130 körüli.
"csak úgy halkan megjegyzem hogy biztos hallott már olyan esetekről nem is egyről hogy az orvosok képesek még a sürgősségiről is hazaküldeni szerencsétlen beteget és rá pár órára meg meghal"
Olyanról meg ugye még sosem hallottunk, hogy a beteg a google segítségével már el is temette magát és azt hitte okosabb, mint az orvos?:)
A háziorvos annak ellenére elküldte terheléses ekgra, hogy szte nem szíveredetű a baj, ezzel teljesen körültekintően jár el. Ugyanakkor mivel a háziorvos vizsgálta, sőt ő ismeri a kórelőzményeit is és neki van végzettsége/tapasztalata is a szakmával kapcsolatban, nem pedig a betegnek, így nevetséges, amikor a beteg felháborodik azon, hogy az orvosa más véleményre jut, mint ő meg a google. Mint írtam, ha nem bízik a háziorvosa szakértelmében, akkor érthetetlen, hogy egyáltalán miért ő a háziorvosa.
Egyébként ugye jól tippelem, hogy a háziorvosod elsősorban pszichés eredetűnek véli a problémát?:)
Most már egyre valószínűbb nekem, hogy Carragher x egy egészségügyis lehet, mert az a hierarchikus összetartás ami a magyar egészségügyön belül van az példanélküli.. Az a baj, hogy engem ezzel a szöveggel már nem tudsz elaltatgatni. Sajnos vannak rossz tapasztalataim, egy rokonomat pár éve félrediagnosztizálták és amiatt krónikus betegség alakult ki nála, amit élete végéig kénytelen viselni. Az a baj, hogy a hazai egészségügyben minden a "kéz kezet mos" elvén működik. Mindig csakis a beteg a hibás, ha próbálja megelőzni a bajt, akkor az van, hogy túllihegi és feleslegesen költik rá az állam pénzét a vizsgálatokra, ha meg túl későn intézkedik, akkor meg egy idióta, mert nem szólt időben, így hogyan tudta volna az orvos, hogy baja van, ha nem is jelezte azt, stb. A lényeg, hogy mindig a beteg a hibás és ha mégsem, akkor egy pillanat alatt tudnak olyan helyzetet teremteni, hogy úgyis nekik legyen igazuk.
Arra a kérdésre is válaszolva, hogy szakorvos vagyok-e, a válaszom egyérteműen nem, mert ha az lennék, akkor még ebben az elcseszett országban is megkapnám a szükséges ellátásokat soronkívül, mindenféle sorbanállás és várakozás nélkül és nem ide írogatnék ki kérdést.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!