Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Van valaki még (rajtam kívül)...

Van valaki még (rajtam kívül) aki huzamosabb ideje használ elocomos kenőcsöt? Ahogy abbahagyom kegyetlenül viszket a bőröm, apró hólyagocskák (mintha víz lenne bennük) jelennek meg. Elocom még valaki?

Figyelt kérdés
23éves vagyok, kb 8.osztályos korom óta használom(nem töményen, ugy keverik ki, orvos írja fel). Volt mikor az orvos kijelentette,hogy többet nem írja fel, de mire legközelebb mentem elfelejtette, azóta is írja... Mennyire káros? Lehet az oka hogy az egyik szemem be van dagadva, kisebb mint a másik? hallottam, hogy pettyhüdt lesz tőle a bőr, fokozott szőrnövekedés,stb. Valaki még tapasztalat?
2010. máj. 4. 19:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Valóban nem szerencsés évekig használni, hiszen hormontartalmú. Meg kéne próbálni valamilyen gyógyterméket kipróbálni helyette (pl. Perilla krém, vagy az Atoderm nevű kozmetikai készítmények. Persze elsőként allergiatesztet kéne végeztetni, hogy mi okozza a kiütéseket.
2010. máj. 4. 20:43
 2/7 A kérdező kommentje:

Jártam már mindenhol, allergia vizsgálat, minden ilyesmi. ANNo jött ki egy eredmény, nemtom pontosan meyik anyagra, de az orvos azt mondta a kozmetikumok alapanyagára vagyok allergiás, vagy közepesen allergiás... De nagyon elkerülni nemtom, csak teljesen illatanayagmente termékekkel, anno valami 10ezer ft-os kencét akart írni, nekem erre sajnos nincs keret.

Nem lehet ez valamilyen szervi probléma? Mellékvese-kéreg horont tartalmaz. Akkor nálam ott valami probléma nem lehet, de aztán lehet hülye kérdést tettem fel, nem röhögni annak aki ért hozzá... :) KÖSZI

A szememhez lehet köze? Hogy be van dagadva, mintha a szemizmom valahogy "elfáradt"volna, és lekonyul...:(

2010. máj. 4. 20:49
 3/7 anonim ***** válasza:

Szteroid tartalmú kence.Tényleg lehet tartós használattól petyhüdt tőle a bőröd,ugyanis elvékonyodik,hajszáleres lesz a bőr ott ahol használod.

Egyébként a férjem 10 éve használja,időnként a fejbőrén.Kb havonta 1-2 napig.Neki semmi gondja tőle.Muszáj mindig kenned?Nem lehetne időszakosan?Írass mást szerintem,mert millió és egy kenőcs van amit a bőrgyógyász egy betegségre felírhat.

2010. máj. 4. 21:07
 4/7 anonim ***** válasza:

Ezeknek a hormonoknak lehetnek kellemetlen mellékhatásai. A dagadt szem lehet magától az allergiától is, de előfordul mellékvesekéreg-hormonok zavara esetén is.

Mi az az alapanyag, amire allergiás vagy? Kellett róla papírt kapnod.

2010. máj. 4. 21:11
 5/7 anonim ***** válasza:

Mintha csak én írtam volna ki a kérdést!

Régebben évekig használtam, de mostmár csak akkor, ha nagyon csúnya a bőröm, mert eléggé tartok tőle. Még így is elvékonyította a bőrömet, és az egyik szemem kisebb, mint a másik. Fogalmam sincs, miért csak az egyik, de ezek szerint másnál is így van.

Szerintm ne használd sűrűn, ha 1-2 nap bekened, a hatása kitart kb. egy hétig, mert olyan erős, legalábbis nálam így van.

2010. aug. 3. 17:24
 6/7 A kérdező kommentje:

Komoylan a szemeddel is ugyanez lett mint nekem?? Nem hiszem el!Végre valaki aki tudja miről beszélek!!

Akkor lehet nekem ezért van, az elocom miatt?én szemszárazságra fogtam meg kötöhártyagyulladás utáni maradandó dolognak, de akkor ezekszeirn nem!

az assziszten az orovs mellett montda, h ne használjam, mert volt már különböző továbbképzéseken, szakmai tréningeken ahol az elocom is fő téma vlt, és lehet hogy nagyon jó hatással van a bőrre, de ez kizárólag rövidtávon hasznos, utána már csak károsít!! még aztt is mondta, hogy a szemhéjamon is az izom elernyedhet, és ez ezért... Neked ez mennyire látváynos a szemeden??? Nekem volt idő mikor durva volt... msot egy fokkal jobb, de sajnos látszódik, nagyon elcsúnyította az arcom. :(

Még 1kérdés: nekem nagyon segít ha pl szoliba járok, mióta eljárogatok nemm is kell elocom, egyedül a kézfejemre, mert ugye sok vegyszer, attól begyullad mindig, és minig a gyűrűsujjamnál kezdem el érezni hogy szárad, keményedik... akkor tudom h kell az elocom! de hálistem nagyon rég használtam elocomot máshova!! A napfény rengeteget segítette!

2010. aug. 4. 18:53
 7/7 anonim ***** válasza:

Igen, ez volt. Nagyon száraz, ekcémás bőröm van, és néhány éve párszor felrepedt a szemhéjamon a bőr (mindkettőn. Kenegettem puhító kenőccsel, de nagyon lassan javult. Mikor már sokadszorra volt sebes, meguntam, és és 1-2 alkalommal bekentem elocommal. Rossz döntés volt! Rendbehozta gyorsan, de valahogy nem úgy gyógyult meg az egyik, ahogy kellett volna (kicsit megvastagodott a bőr), és azóta kisebb, mint a másik, szerencsére nem annyira látványos már, mint régebben, de azért észrevehető.

Bőrgyógyász ajánlotta nekem is a szolit, de nem mertem megkockáztatni, mert még ha szép is a bőröm, akkor is van rajta néhány seb, és ezt nem merem szolival összeégetni. Viszont a napfény jót tesz!

Olvastam, hogy ha abbahagyod a használatot, kis hólyagok lesznek a bőrödön. Nekem is, pedig alapjáraton nincs ilyen, csak száraz, piros és sebes szokott lenni, hólyagos semmiképp. Már csak ezért is gondolom, hogy nem kellene gyakran használni, valamit nagyon bezavar a szervezet működésébe.

Az okot kéne megszüntetni, dehát könnyű azt mondani! Összességében azt tudom tanácsolni, hogy ne használd, én is le fogok szokni róla, kérek a dokitól valami szteroidmenteset. Már régóta tervezem, csak sajnos eddig ez az egyetlen, ami rendbe tudott hozni hamar. De úgy vagyok vele, hogy inkább egy kis viszketés, meg seb, mint évek múltán fiúként vagy zombiként ébredni. :D

2010. aug. 4. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!