Miért csökkentette a kormány a plazmaadásért adható összeget?
Egyetemista vagyok és hetente egyszer adtam plazmát,mellette nincs időm melózni,így jól jött az az összeg havonta,amit adtak.
De most olvastam:
"Sajnos egy új, váratlan kormányrendelet módosításról kell beszámolnunk Nektek, mely a plazmaadásért adható költségtérítés maximális összegét szabályozza.
A 44/2016. (XII. 28.) EMMI rendelet így határozza meg a kifizethető költségtérítés maximális összegét:
„22/A. § Vérkomponens gyűjtése esetén a donornak biztosított kalóriapótlás és a rendelkezésre állásának ellentételezéseként juttatott vagyoni érték adott év vonatkozásában egy donációra vetítve átlagosan legfeljebb a mindenkori hatályos jogszabályban megállapított alapbér kötelező legkisebb összege (minimálbér) alapján alkalmazott órabér ötszörösének mértékéig terjedhet.”
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 2017. január 9-től a CSL Plasma miskolci és nyíregyházi plazmacentrumaiban MINDEN DONÁCIÓÉRT EGYSÉGESEN 3500 Ft KÖLTSÉGTÉRÍTÉS JÁR."
Miért zavarta a kormányt,hogy ezt is megsarcolja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!