Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogyan tudnék tb támogatást...

Hogyan tudnék tb támogatást igényelni? Bővebben lent

Figyelt kérdés

Továbbtanulást elhalasztottam egy évvel, tehát csak szeptemberig kellene, munkát próbáltam eddig is találni, de valahogy nem jön össze, mostmár fél hónapja nem jár a támogatás, hova kellene mennem ezzel?milyen lehetőségem van tb támogatásra?

azt hallottam ha regisztrált munkanélküli leszek akkor jár, de kiderült hogy ez tévedés, hogyan lehetne igényelni esetemben, ha lehet?

2017. jan. 5. 10:35
 1/9 anonim ***** válasza:

[link]

Itt megtalálod.

2017. jan. 5. 10:52
 2/9 A kérdező kommentje:

hát elolvastam párszor lassan, de elég zavaros, most én nem jelentettem be semmit ,mert nem tudtam hogy be kéne meg nem igazán derült ki nekem, hogy van-e egyáltalán lehetőségem, pályakezdőkről nem irt semmit, csak olyanokról akiknek megszűnt a munkaviszonya

szóval elég zavaros

2017. jan. 5. 11:20
 3/9 A kérdező kommentje:

Szerencsére még senki nincsen elkésve, hiszen ilyenkor még egy 45 napos türelmi határidő is érvényben van. Vagyis az érintettek

december 16-tól kötelesek maguknak fizetni ezt a járulékot.

Hogyan kell fizetni?

A határidő lejártát követően 15 napig lehet jelezni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) a járulékfizetési kötelezettséget. A bejelentéséhez szükséges adatlap (T1011) letölthető az adóhatóság honlapjáról, vagy beszerezhető a NAV ügyfélszolgálatain. Ezt postán, személyesen, vagy elektronikus úton ügyfélkapun keresztül tudjuk eljutatni a NAV-hoz.

"15 napig lehet jelezni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV)"

most mi van, ha én nem jeleztem mert nem is tudtam hogy kell ilyet csinálni? most mit a teendő?

2017. jan. 5. 11:27
 4/9 A kérdező kommentje:
Elnézést a tájékozatlanságomért, sajnos a suliban nem kellett ilyennel foglalkozni, 93%-os magyar érettségim(ami szrt se ér) az van de az ilyen alap dolgokról nem tudok semmit :(
2017. jan. 5. 11:28
 5/9 anonim ***** válasza:

Legegyszerűbb, ha bemész személyesen ügyfélfogadási időben, és elmondják, mi a teendő. Szerintem lényegtelen, hogy munkaviszonyod vagy tanulói jogviszonyod szűnt meg, mindkettő után még 45 napig vagy biztosított.

[link]

Itt még találtam egy 2014-es cikket, esetleg kérdezz rá, hogy ez a lehetőség él-e még.

2017. jan. 5. 11:37
 6/9 A kérdező kommentje:

igen de a 45 nap lejárt, és dec16-tól kezdve nekem kell fizetni, és ez a bizonyos mondat hogy "15 napig lehet jelezni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV)" ez nálam érthetetlen...mert mi lesz ha nem jelzem 15napig?

az a terv, hogy bemegyek a NAVhoz és akkor úgy megpróbálom elintézni, de nagyon köszönöm a segitséget

2017. jan. 5. 11:40
 7/9 anonim ***** válasza:

[link]

No, itt van. Mindenképp a NAV-nál kell bejelenteni, azt már döntsd el, hogy akarsz-e munkanélkülinek regisztrálni, vagy inkább próbálkozol. Bármilyen, akár részmunkaidős állás esetén is megszűnik a probléma. A másik opció, ha keresel gyorsan egy nappali képzést (OKJ-t), azzal is biztosított leszel, diákmunkát vállalhatsz mellette, és kapsz egy szakmát. Szerintem jobban jársz, mintha csak lógatnád a lábadat.

2017. jan. 5. 11:46
 8/9 anonim ***** válasza:
Olyan sokkal nem csúsztál még ki, megfizettetik visszamenőleg, és jó eséllyel eltekintenek a késedelmi bírságtól.
2017. jan. 5. 11:47
 9/9 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm:)

hát a 2 ingyenes okj képzésből csak az egyik végezhető el nappalin, az pedig szeptemberben indul amire megyek, utána jó eséllyel megszűnik az egész probléma mert ugye diák leszek, utána pedig a keresett szakma miatt valszeg lesz állásom

tehát azt az ingyenes nappali képzést nem akarom elpazarolni

2017. jan. 5. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!