Ti lemernétek szedetni két anyajegyet: egyet a nyakatokról, egyet pedig a fejetekről SZTK-ba?
Figyelt kérdés
2017. jan. 4. 12:08
11/18 Körömcsiga válasza:
Ha csak esztétikai gond, akkor én magánrendelésre mennék.
12/18 Meton válasza:
Akkor rákosodhat el, ha nem műtik meg. Ha el kezd növekedni, rosszindulatúvá válhat és akkor mindenképpen műteni kell. Szakorvos ingyen megcsinálja. Nem fájdalmas, gyorsan megy, de marad egy pici heg, bár ez attól is függ, hogy a doki mennyire csinálja meg szépen. Továbbá ha fennmarad az anyajegy, akkor meg is sérülhet, attól meg szintén elrákosodhat. De attól, hogy leveszik, semmi bajod nem lesz.
13/18 tesho válasza:
Körömcsiga: az SZTK arra való,h a fizetett TB-mből szakszetűen ellásson és nem arra,h 1 hónap várakozás után egy MÁSIK SZTK rendelésre irányítson, mert nincs kedve foglalkozni vele. Sok embernek meg ugyanilyeneket leszedtek más bőrgyógyászok az SZTK-ban, bőrgyógyésza vélogatja. A fodrász meg beletolta a hajnyírógépet és vérzett, erre nem gondolom,h esztétikai probléma lenne. Az a lényeg boríték nélkül senki nem akar rendesen ellátni a k. magyar egészségügyben, hanem igyekeznek gyorsan lepasszolni másik orvosnak (tisztelet a kivételnek). Erre mondta egy egíszségügyben dolgozó ismerősöm,h 'elkezdődött a ping-pongozás'.
14/18 anonim válasza:
Én 2 anyajegyet szedettem le SZTK-ban,egyet az arcomról, egyet a fejemről.Csak esztétikailag zavart és először csak az arcomról akartam, de megmutattam a másikat is, amikor az arcomra már megvolt az időpont és megkérdeztem leszedné-e azt is, mert nem látszott, de fésülködésnél zavart, néha megsértettem. Mondta, hogy persze, egy füst alatt megcsinálta a kettőt.Nekem fontos volt, hogy hamar kiszedjék a varratot, ezért olyan cérnával varrt, amit hamar ki lehet szedni és így se látszik szinte semmi,senki nem veszi észre, csak én tudom, hogy ott volt. A másik cérnával talán még ennyi se lenne.Egyébként állítólag attól függ a heg, hogy milyen a bőröd, más sebeid, hogy gyógyulnak.(Nekem elég rosszul, mégse látszik ez, mert azt mondták az orvosok, hogy arcon valamivel jobban gyógyulnak, mint a többi testrészen.)Mivel gondolom elég sokat kell várni az időpontra(nekem kb. másfél hónap volt),én a helyedben bejelentkeznék, megnézném milyen a doki, esetleg megpróbálnék utánanézni olyanoknál, akinek már csinált és utána döntenék.Ha meggondolod magad, csak lemondod az időpontot és kész.Ha belevágsz, arra figyelj, hogy utána minden utasítást betarts,kend rendszeresen a hegesedés elleni krémmel,ezek szerintem még fontosabbak a gyógyulás szempontjából,mint maga a műtét.Én nem bántam meg.Most is van kettő és ha lenne időm, azokat is levetetném.Magánorvosra sincs garancia. Sok sikert, bárhogy döntesz!
15/18 anonim válasza:
Nyugodtan levetetheted, nem lesz baja, a varrás meg csupán 2 öltés, azt nehéz elrontani. Viszont ha a bőrgyógyász azt mondta, hogy nem kell levenni, mert nem rákos, akkor felesleges.
16/18 tesho válasza:
Nekem a magánrendelésen egyiket sem varrták. Érzéstelenítés után kivágták, majd kiégették a sebet.
17/18 anonim válasza:
Nem kell félni, ez nem agysebészet:D az sztk-ban annyi a titka az egésznek, hogy először elmész bőrgyógyász szakrendelésre, ott megnézik, ha csak esztétikailag zavar akkor mondd azt hogy az elmúlt fél évben megnőtt vagy változott az alakja, stb... ezek után beutal a sebészetre, ott kérdz időpontot, odamész, kivágja, még kétszer visszamész és kész. Én már 4 anyajegyet szedettem le így, ebből 1 az arcomon, egy a fejemen, egy a hónaljamban és egy a combomon. A combomon lévőn kívül fél év után az összesnek eltűnt a hege, nem kell aggódni. :)
18/18 anonim válasza:
Nyugodtan, és ne tétovázz..míg nem lett rákos az anyjegyed !! Karcinoma melignum !! Nézz utánna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!