Szakmabeliek! Sürgősségi egészségügyi asszisztensként (szakápolóként) hasznos befektetés egy fonendoszkóp?
Erdélyben tanulok egészségügyi asszisztensit. Tanulmányaim befejezése után mentőn/intenzív osztályon/sürgősségin akarok dolgozni. Kevés asszisztenst láttam sztetoszkópot használni, viszont bennünket tanítanak rá, vizsgáztatnak belőle és kérik a tüdőhangok illetve szívhangok felismerését.
Nagyon gondolkodok rajta, hogy vegyek egy jó minőségű fonendoszkópot (Riester, Erka, Littmann pl). A kérdés csak az, hogyha engem kiképeztek az auscultátióra, akkor használhatom is majd a tudásomat?
Előre köszönöm a válaszokat!
Köszönöm!
Egy angol szakkönyvben úgy tanultam, hogy ellátásnál a 3P érvényesül (pulse, pression, pulmonary) - pulzus, nyomás, tüdőhang. Ezért gondoltam rá
Magyarországon biztos, hogy semmi szükséged nincs rá. Hogy Romániában mi van a munkaköri leírásban, azügyben inkább ott kérdezősködj.
Egyébként az egészségügy pont egy olyan dolog ami kb minden országban más, máshogyan van szabályozva, mások a feladatkörök. Teljesen fölösleges nézegetni, hogy mi van máshol, ha csak nem éppen máshol akarsz dolgozni.
Ez most komoly, hogy van olyan kórház ahol a nővérnek pl. nem lehet a foni a nyakában egy vérnyomásméréshez készülve pl.? Miért, büntetés jár érte?
Amcsiknál az ápolónők is nem ritka hogy kardiológusi Littmannokat használnak, ott mondjuk többet használják a fonit az ápolók is szerintem.
Én a helyedben vennék sajátot meg egy vérnyomásmérőt is, gyakorolni is jó lesz. Lány vagy kedves kérdező?
Köszönöm szépen a választ :) Hát egyes orvosok csúnyán néznek, mások viszont értékelik és segítenek tanulni.
Fiú vagyok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!