Mi az, hogy elfogadják a hálapénzt! Próbálj meg nem adni! Én megpróbáltam. Nem is vagyok népszerű e miatt - de kapják be. Szerintetek mi lehet a megoldás?
Nem kéne általánosítani. Nem minden orvos ilyen. A legtöbb nem ilyen és egyre több helyre van kiírva nyilvánosan, hogy nem fogadnak el pénzt.
Aki a pénzre megy ahhoz meg nem kell menni, aztán majd leszokik róla, ha nem lesz betege.
Én akkor sem értem miért az orvosok a hibásak miatta. Ez egy nagyon régi rendszer és nem az orvosok találták ki, hanem a betegek és mind a mai napig a betegek tartják fent. Ha egységesen mindenki leállna az erőszakos, sokszor vitáig menő borítékot a zsebbe tömködésről akkor megszűnne ez a rendszer. Addig nem fog. Az orvosok ezen nem fognak változtatni. Nézzen mindenki magába és kérdezze meg magától, hogy ha valaki adna neki plusz pénzt akkor visszautasítaná-e? Az orvosok is emberek. Nekik is pont annyi az az 5-10-100 ezer forint, mint bárki másnak. És ha Te is heti 6 napot dolgoznál 18 órában, akkor lehet Te is meggondolnád, hogy elég-e az amit az államtól kapsz, vagy inkább kiegészíted, ha már felajánlják.
Egy átlag ember el sem tudja képzelni, hogy a betegek milyen szinten képesek kiszipolyozni egy orvost. Az 100 Ft-os tarifák nem feltétlen arról szólnak, hogy luxus kocsit tudjon venni magának az orvos, hanem legtöbbször arról, hogy lekopjon az összes olyan ember aki úgy áll egy orvoshoz, hogy ha fizeti a TB-t akkor neki a világon minden jár, még az is, hogy hajnal egykor felhívja az orvost és tanácsot kérjen amiatt, hogy most épp 2x fingott a megszokott 3 helyett... És ebben semmi túlzás nincs. Kell az extra szolgáltatás? Fizesd ki.
(Nem vagyok orvos, de eü-ben dolgozom. Én soha nem fogadtam el hálapénzt, de szerintem meg lehetne nézni a másik oldalt is és nem mindig csak az orvosokat hibáztatni mindenért!)
100 Ft helyett 100 ezerre gondoltam természetesen.
Egyébként a legtöbb kórházi orvos 24 órás ügyelet után még másnap odaáll és estig dolgozik, a sebészek simán operálnak is és a kutya nem fizeti ki nekik, mert meg van szabva, hogy maximum hány túlórát vállalhat, azon felül meg tojnak rá. A beteg meg dögöljön meg, ha nincs bent orvos ezért nyomorult kénytelen bent maradni, pedig már 2 napja nem látta a családját, nem evett meleg ételt, nem ült le és tette fel a lábát. Este szépen hazacammog és másnap kezdi a következő ügyeleti ciklust.
Ideges? Paraszt veled? Szerinted nincs joga így beszélni egy beteggel?
Lehet, hogy éppen az ájulás szélén áll a fáradságtól. Próbáld ki, Te milyen idegállapotban vagy mikor fáradt vagy. De persze az orvos ezt vállalta, neki mindig mosolyognia kell, minden helyzetben.
Elvárjuk az orvostól, hogy emberséges legyen, ember módjára viselkedjen, de mégsem vagyunk hajlandóak elfogadni, hogy ők is emberek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!