Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért ilyen nálunk a fizikoter...

Miért ilyen nálunk a fizikoterápia?

Figyelt kérdés

Sajnos néha rászorultam ilyen kezelésekre. Függetlenül attól, hogy az orvos esetleg többféle kezelést írt fel, ezekre -még a szanatóriumokban is- külön időpontokat kell kérni, s jobb esetben, de akár napok is lehetnek a különböző kezelések között. Ezeknek a kezeléseknek a hatására általában csekély javulást tapasztaltam.

Volt szerencsém külföldön is fizikoterápiás kezelésre. Az asszisztens előbb infralámpával felmelegítette az adott területet, ezután jöttek különböző - elektromos-, ultrahangos-, és vákumos- kezelések (nem feltétlenül ebben a sorrendben).

Kérdésemre az asszisztens elmondta, hogy ezek a kezelések csak bizonyos sorrendben hatékonyak, amire emlékszem, hogy a kezelések előtt az adott területet fel kell melegíteni, különben nem hatékony.

Tíz nap alatt teljesen elmúltak a tüneteim.

2016. dec. 6. 18:16
 1/7 anonim ***** válasza:
53%
Azért mert tudni illik hogy külföldön néha jobbak az orvosok.
2016. dec. 6. 18:23
 2/7 A kérdező kommentje:

Reumatológusok, szakemberek véleménye IS érdekelne. Például, hogy őket így tanították, esetleg csak erre van kapacitás.

(Valahogy kimaradt: ... jobb esetben órák, de akár napok is lehetnek...)

2016. dec. 6. 18:53
 3/7 anonim ***** válasza:

Mert ezekhez a kezelésekhez a műszerek rohadt drágák, a szakember nagyon kevés, viszont a beteganyag nagyon nagy.

Buli lenne ha lenne minden és lenne elég ember, mert akkor tényleg lehetne ezeket a kezeléseket sorozatban nyomatni, ahogy kell, de amíg lassan az orvos húz ágyat a beteg alatt és gumikesztyűért is könyörögni kell, addig a jobb ellátásért odébb kell utazni kicsit.

2016. dec. 6. 22:10
 4/7 A kérdező kommentje:

3-as

Én ebből azt tapasztaltam, hogy a betegek tényleg sorban állnak, viszont műszer volt mindenféle, ráadásul egy infralámpa nem lehet túl drága.

Ha ezek a betegek hamarabb meggyógyulnának, talán kisebb lenne a beteganyag.

Itthon két évig kezelgettek minimális eredménnyel - persze még azért is hálás voltam. Kint 10 napig, s azóta nincsenek tüneteim.

2016. dec. 6. 22:54
 5/7 A kérdező kommentje:

Néha az az érzésem, hogy nem az a fontos, hogy a beteg végleg meggyógyuljon hanem, hogy "legyen beteganyag".

A kinti kezelésem tizedannyiba nem "került", mint az itthoni, pedig nem volt olcsó.

2016. dec. 6. 23:03
 6/7 anonim ***** válasza:
Egy normális infralámpa, ami ér is valamit és lehet vele ilyen kezeléseket csinálni (tehát nem a kamu bolti, infrának nevezett színes valami) 400 ezernél kezdődik. Szerintem drága.
2016. dec. 7. 19:52
 7/7 A kérdező kommentje:

6-os

Hát -tudod- ez is érdekes. Egy infra izzó 2000-5000 forint között kapható, teljesítménytől, illetve gyártótól függ. Tungsramnál a legdrágább 2690 forint, ez 250 wattos. Amivel engem kint kezeltek, egy állítható asztali lámpába tekert kb. 100 wattos sima infra izzó volt.

Ennek az asztali lámpának az az előnye, hogy oda állítod, ahová akarod. Jelenleg ilyen van az íróasztalomon, anno pár ezer forintba került.

2016. dec. 7. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!