Terhesen szabad fájdalomcsillapítót használni?
Figyelt kérdés
3 hónapos terhes vagyok és napok óta fáj a vállam szinte sokszor sírok, aludni nem tudok mivel nem tudok úgy el helyezkedni , hogy ne fájjon!2016. nov. 14. 21:19
1/9 anonim válasza:
ne vegyel be addig semmit, amig fel nem keresed az orvost ezzel a kerdessel. itt se hallgass senkire, aki gyogyszerszedesre biztat!
2/9 anonim válasza:
Xiloxot szedhetsz, a terhesség utolsó 3 hónapját leszámítva. Ez a gyógyszer ízületi fájdalmakra kifejezetten hatásos.
3/9 anonim válasza:
4/9 anonim válasza:
Itt a betegtájékoztatója a Xiloxnak: [link]
Nyilván az abban leírtak szerint járj el! Terhesség alatti szedésre is pontos instrukciókat ad, ami tartalmazza azt is, hogy mindenképpen konzultálj az orvossal. Egyébként kénytelen is vagy, mert vényköteles.
5/9 A kérdező kommentje:
Xiloxra allergiás vagyok... De mondjuk kenőcsre gondoltam csak le hagytam véletlenül a mondatomba..Akkor kenőcsöt se szabad?
2016. nov. 14. 21:34
6/9 anonim válasza:
Esetleg még szóba jöhet egy jó helyre beszúrt Diprophos injekció. Ebből jó eséllyel egy darab teljesen helyrehozná a válladat, évekre. A váll pedig elég messze van a babától. Ha mész orvoshoz, ezt az injekciót mindenképpen említsd meg, mint lehetőséget, mert az állami egészségügyben, az orvosoknak nem szokott eszükbe jutni valami miatt.
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen , jó lenne helyre jönne ,mivel semmit se tudok csinálni így ettől.
2016. nov. 14. 21:49
8/9 anonim válasza:
Ha a Xiloxra allergiás vagy, akkr jó eséllyel más NSAID szerekre is. A Diprophos nem ilyen, hanem kortizon típusú gyógyszer. Ezzel kapcsolatban mindenképpen kérd ki orvos véleményét. Esetleg még szóba jöhet a Bengay krém és a Jégzselé, de ez utóbbi kettőtől komoly javulást ne várj. Most más megoldás hirtelen nem jut eszembe.
9/9 anonim válasza:
Minden gyógyszernek a betegtájékoztatóján külön rajta van, hogy terhesek szedhetik-e. A hazipatika.hu-n elolvashatod a betegtájékoztatókat, mielőtt megveszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!