Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Járt ámr valaki úgy, hogy le...

Járt ámr valaki úgy, hogy le kellett állítania az MRI vizsgálatot?

Figyelt kérdés
A bezártság miatt nem bírtam, nem csönálták meg végül. Mit szól ilyenkor a keezelő orvos, aki elrendelte a vizsgálatot? Milyen más megoldás van? Nem akarok oda visszamenni.

#MRI #klausztrofóbia #CT? vizsgálat
2016. nov. 11. 12:15
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Márciusban mennem kell megint, már most félek.
2017. jan. 1. 18:25
 12/15 TR75 ***** válasza:

Ha úgy érzed, írass fel valamilyen benzodiazepint, és 1-2 nappal előtte kezdd el szedni. Ha 2-3 napig szeded, nem leszel függő, de sokat segíthet.

(esetleg előtte próbáld ki, hogy milyen hatása van rád, mekkora az az adag, ami hat, de nem üt ki.)

2017. jan. 2. 02:04
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Az alábbi javaslataim vannak:

- a legtöbb MR-nél a fejtekercshez (amit a fejed köré tesznek) van tükör, amit fel lehet rá erősíteni és akkor ki látsz a cső valamelyik végén.

- Nálunk egy fő benn tartózkodhat a vizsgálat során, akár a lábadat is foghatja a hozzátartozó. Nem tudom ezt mennyire engedik máshol, mi a gyerekvizsgálatok miatt hozzá vagyunk szokva és akár felnőttnek is megengedjük, hogy legyen valaki benn. Érdemes ez ügyben odatelefonálni a vizsgálatot végző intézménybe, hogy ők engedik-e.

- Néhány embernek segít, ha becsukja a szemét vizsgálat közben, vagy akár már akkor mielőtt betolnák a csőbe.

Egyéb tippek:

- nálunk a fejtekercs nem kelt annyira zárt érzést, mert nincs az arcod előtt semmi -> így néz ki:

[link]

Érdemes lehet rákérdezni, hogy ahová mész ott milyen.

- Nem sokszor találkoztam még ugyan vele, de ha van valami tárgy ami megnyugtat és nincs benne fém, akkor vidd magaddal, mert amíg nem mozdulsz el miatta, addig nem látom akadályát miért ne lehetne nálad. Pl.gyerekeknél lehet plüssmackó, vagy rongy, egyéb plüss. Nyilván értelmes keretek között, szóval, ne egy 3 méteres plüsst próbálj bevinni :D

Ha ezek egyike sem lenne elég, akkor a nyitott MR-re tenném a voksom, azt klausztrofób embernek találták ki, csak sajnos emiatt a vizsgálat minősége is romlik, mert a nyitott MR-ek térereje kb. 1 Tesla maximum (de a gyakorlatban inkább 0,3-0,5T körüliek), míg a miénk pl.3 teslás

Mint képalkotós, én első körben ezeket ajánlanám, nyugtatót csak akkor, ha biztos vagy benne hogy nincs rá mód, hogy kibírd nélküle.

9-esnek: elvileg van BP-n 3 helyen is nyitott MR

- Diagnoscannak a Mammut II-ben

- Szent Margit Rendelőintőzetnek

- Budai egészségközpontnak

egy MR operátor

2017. jan. 5. 19:22
 14/15 anonim ***** válasza:
Ne itt reklámozz, egy pánik betegen nem segít...
2017. jan. 5. 19:28
 15/15 anonim ***** válasza:
Bocsi, nekem nem ment 49 vagyok, és kéne, de halál félelmem van a gépben. Totál, és irrális pánik. Nagy adag nyugattóval sem ment :(
2017. jan. 5. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!