Tappenzzel kapcsolatos kerdes?
Ha csak igazolás kell, az dokifüggő, de többnyire így adnak utólag is.
Táppénzre viszont nem tudnak venni utólag, ahhoz hétfőn be kellett volna telefonálnod a rendelőbe minimum.
Táppénzes papírt visszamenőleg nem igazán adnak ki. Az ügyeletes papírodon az is rajta van, hogy keresse fel a háziorvosát.
Már hétfőn fel kellett volna keresned az orvost, ha személyesen nem megy, legalább telefonon.
Nem az, hogy mit szól... Ha igazolást kapsz, akkor igazolt, csak fizetetlen távollét.
De ha jól tudom - a tévedés jogát fenntartom- a dokinak a táppénzt az oep felé az első napon le kell jelentenie, emiatt nem tud utólag táppénzre venni.
Szia!
Nekem műtétem volt szeptemberben. A kórházban töltött napokra a kórháztól kaptam az igazolást, és amint hazaküldtek, még aznap felhívtam a háziorvosomat, hogy műtöttek, szeretném, ha felvenne táppénzre. Azt mondta ok, elkérte a nevemet, taj számomat, születési dátumomat.
A 3. héten voltam kontrollon annál a dokinál, aki műtött és mondta, hogy már minden ok, mehetek dolgozni a 4. héten. Erre elmentem a háziorvoshoz, hogy akkor kérem a táppénzes papírt, ő meg pislog rám, hogy nem is vagyok felvéve, miért csak most szóltam.
Mondtam neki, hogy telefonon jeleztem, az adataimat is leírták, én megtettem, amit meg kellett. S végül nem csinált belőle problémát, van erre is opció, hogy utólag kerüljön be az ember a nyilvántartásba. Valami hibakódról beszéltek az asszisztenssel, és hopp, be is kerültem, a táppénzem rendben volt.
Szóval, esetleg próbálkozhatsz visszamenőleg is megkérni őt.
Jobbulást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!