16 vagyok és gyanús hogy vakbélgyulladásom van. De nem akarom hogy megműtsenek most mi lesz?
Nem fogsz semmit érezni
(mert aludni fogsz)
Egyetértek az utolsó válaszolóval.
Ez meg hogy kérdezgetitek, hogy hol fáj neki, erre két dolgot tudok mondani: A vakbélgyulladásnak annyira tipikus tünete van, hogy azt nagyjából csak az nem tudja, aki imbecill. Tudom, hogy fel akartok vágni azzal, hogy tudjátok hol van a McBurney pont (így már mindjárt fingotok nincs róla, ugye? :)), de arra is kíváncsi lennék, akkor mit okoskodtok, ha a beteg mondjuk a bal oldalát fájlalja, de mellé kiderül, hogy situs inversusos (na vajon guglizás nélkül tudjátok mi ez?). Tudja az orvos, hogy miért utalta be vakbélgyanúval, ő találkozott vele, nem ti, ő vizsgálta meg, nem ti és neki van egészségügyi végzettsége, nem nektek.
Tudom, hogy itt gyakorin divat orvost játszani, de ahhoz picit több kell, minthogy véletlenül tudjátok, hogy az appendicitisnek mi a tipikus tünete. Őszintén remélem, hogy a kérdező okosabb volt nálatok és nem otthon próbált okoskodni, mert nem ez az első alkalom, hogy valami jött ment felülírta az orvos által előírt terápiát. Nem egyszer láttam, hogy rendszertelen menstruációra PCOS-t, rosszullétre epilepsziát diagnosztizált a kedves agyonművelt válaszadó, habár részleteiben nem tudná elmondani, hogy mi alapján, csak hát neki is az vót, ő már csak tudja.... nem is értem a sok hülye orvos mit szerencsétlenkedik 6 évet az egyetemen, aztán 5 évet a szakosodással, meg miért utalgatja ide oda a beteget, kell a nyavajának a képalkotás meg a vérkép, miközben itt egyesek már egy fingásból megmondják, ha valakinek Klatskin tumora van. Nem mintha gugli nélkül tudnátok, hogy mi az, ami nem is lenne gond, ha nem akarnátok okosabbak lenni azoknál, akiknek ez a végzettségük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!