Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Egy szem fogamzásgátlótabblett...

Egy szem fogamzásgátlótabblettavál kevesebb van, mi a teendő?

Figyelt kérdés
Sziasztok.Mult heten egyik este erős hányingerem lett,kihagyntam valószínű a fogamzásgátlótabblettat is.Masnap elolvastam a beteg tájékoztatót es a leírtak szerint cselekedtem.Bevettem a napi tablettát+meg egyet(ami ugye az előző estit pótolta)Kerdes:jövő het penteken lenne az utolso szemem de egy tabletta minuszban vagyok,tehát csütörtökig eleg.Ilyenkor mi a teendő?

#szex #védekezés #Fogamzásgátlótabbletta
2016. szept. 16. 22:16
 1/9 anonim ***** válasza:
A következő levélből beveszed a plusz tablettát, azt amelyik hiányzik.
2016. szept. 16. 22:23
 2/9 A kérdező kommentje:
De akkor mindig 1minuszban leszek,nem? Az ugy nem megoldható ha nem péntektől hanem csütörtöktől tartom az egy hetes szünetet?
2016. szept. 16. 22:30
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen de ha beveszed akkor mindig egyet be kell szedni a következő levélből az meg csak kínlódás. Szerintem egy tabletta nem oszt nem szoroz. Legalább is én biztos nem szednék be egyet a következőből.
2016. szept. 16. 22:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Ezt most nem igazán értem.Ha egy nap nem vetted be és másnap kettőt vettél be,akkor nem lehet kevesebb,hiszen nem vettél be eggyel többet a 21-ből,hanem egy kimaradt szemet pótoltál.Azaz később ugyan,de a rendes adagot szedted be.
2016. szept. 16. 22:33
 5/9 anonim ***** válasza:
Semmi, egy nappal korábban kezded a szünetet.
2016. szept. 16. 22:34
 6/9 A kérdező kommentje:
Kihánytam
2016. szept. 16. 22:41
 7/9 anonim ***** válasza:

Kihánytad,nem kihagytad. Akkor kicsit furcsán írtad,én meg nem értettem :)

Ha kihánytad,akkor sincs semmi gond. Előbb fejezed be 1 nappal a szedését és utána rendesen tartsd meg a 7 nap szünetet. Ezután a szerint szedjed,azaz a következő levéltől már nem szombat lesz a kezdő napod,hanem péntek.

2016. szept. 16. 23:02
 8/9 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy kell tenned, mintha pontosan fogyott volna el a tabletta. A mai tablettáknál, ha folyamatosan szednéd, az sem okozna gondot. A szünet tartása csak arra való, hogy megmaradjon a természetes menstruációs ciklus érzete.
2016. szept. 17. 12:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Ilyenkor a következő levélből be kell venni a hiányzó szemet, majd azt a levelet félretenni, és a szünet után egy teljesen új levelet kezdeni. Sajnos ilyenkor elveszítesz egy levél fogamzásgátlót, viszont nem borítod fel a ciklust, sőt, ha legközelebb ilyesmi történik, ismét tudsz pótolni a "pótlevélből".
2016. szept. 17. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!